Panturist: Iz Varaždina do svih destinacija uz IC Bus, DB ICE vlak i Arriva Express

Objavljeno: 30.11.2015. 14:09

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 11:20

Naš cilj je korisnicima pružiti novi doživljaj putovanja i mogućnost organizacije “sve na jednom mjestu”, naglasila je Sandra Dolenec, voditeljica Turističke agencije Panturista

Nakon što je 1. studenoga ove godine osječki Panturist d.d. kao jedna od najstarijih organizacija za prijevoz putnika u Hrvatskoj otvorio svoju agenciju u Varaždinu u Vrazovoj 1, i korisnici njenih usluga iz naše županije mogu iskusiti što sve donosi viši standard usluge u putničkom prijevozu.

Naime, kako doznajemo od Sandre Dolenec, voditeljice Turističke agencije Panturist, uvođenjem već poznatog IC Busa, usluge DB RailClient i novog brenda Arriva Express, ova tvrtka korisnicima nudi višu razinu usluge na dugim linijama. U planu je otvaranje novih autobusnih linija, nove investicije u autobuse i širenje poslovanja turističkih agencija, pri čemu se postojećim ove godine pridružuju agencije u Varaždinu, Zagrebu i Splitu te sljedeće godine još dvije poslovnice, u Rijeci i Zadru, naglasila je Sandra Dolenec s kojom smo između ostalog razgovarali o novim pogodnostima koje Panturist nudi svojim korisnicima.

Što je zapravo DB RailClient i je li takav vid prijevoza željeznicom skup?

Zahvaljujući pogodnostima koju nudimo i putem usluge DB RailClient, putnici od sada svoje putovanje mogu nastaviti prema ostatku Njemačke ili Europe željeznicom Deutsche Bahn još brže i povoljnije. naime, DB Rail sistem ima u ponudi nekoliko opcija (Sparpreis/Europa Spezial), koje su do 50 posto jeftinije u odnosu prema redovnoj cijeni. Uz širok raspon usluga, postizanje brzine do 300 km/h, nisku razinu buke, kao i velik izbor mjesta za sjedenje, ICE vlakovi odličan su izbor. Cilj je korisnicima pružiti novi doživljaj putovanja i mogućnost organizacije “sve na jednom mjestu” (autobusne karte, aviokarte, GoOpti usluge shuttle prijevoza do velikih gradova, u prvom redu od Zagreba do najznačajnijih zračnih luka u regiji, karte za ICE vlakove, rezervacije smještaja...) od ulaznih vrata prema konačnim odredištima korisnika.

Panturist je već dvije godine u vlasništvu međunarodne grupacije Arriva Deutsche Bahn. Kako se to odrazilo na vaše poslovanje? 

Prednosti pripadanja velikom sustavu počele su se prepoznavati već prošle godine, kada je u travnju u Hrvatsku uvedena nova usluga pod brendom IC Bus, točnije, brza autobusna linija Zagreb - Ljubljana - München, koja se pokazala uspješnim projektom. Velika je potražnja za visokom kvalitetom, sigurnim, udobnim i brzim prijevozom na međunarodnim relacijama uz dodatne pogodnosti kao što su utičnice kod sjedala, besplatan internet i inovativna usluga sustava za zabavu te ponuda hladnih i toplih napitaka, kao i mini grickalica u samom autobusu. Slijedom navedenog, projekt je proširen na drugu IC Bus liniju, Vukovar – Osijek - Varaždin – Maribor - München - Stuttgart. Linija koja povezuje Slavoniju sa Slovenijom i Bavarskom otvorena je početkom ove godine te je naišla na veliko zanimanje putnika. 

Što je Panturistu donijela suradnja s Međunarodnom korporacijom za prijevoz putnika Arriva Deutsche Bahn?

Upravo iskustva velike grupacije kakvoj pripada Panturist i dijeljenje znanja i najbolje prakse pomažu u pronalaženju odgovora na sve zahtjevnije tržišne izazove u putničkom prijevozu te je tako od 1. listopada ove godine lansiran novi brend za duge linije, Arriva Express, koji putnicima nudi sigurno i udobno putovanje uz visok standard usluge i dodane vrijednosti za putnike. Prva međunarodna Arriva Express linija u Hrvatskoj povezuje istok Slavonije te glavne gradove Hrvatske i Slovenije s gradovima sjeverne Italije. Panturist je napravio iskorak i uključio domaće tvrtke kao partnere u projektu - Croatia osiguranje, Atlantic Grupa i varaždinski Varteks. Time se nastoji povezati tvrtke na domaćem tržištu u kontinuiranoj izgradnji čvrstih odnosa kako unutar grupacije tako i unutar lokalne zajednice u kojoj tvrtka djeluje. 

Je li vam sigurnost putnika na prvom mjestu? 

Jasan, transparentan i organiziran sustav vlasništva, kakav stoji iza Panturista, tvrtki daje dugoročnu stabilnost, kako financijsku tako i organizacijsku te čini čvrste temelje razvoja u sljedećim godinama. Nagrada koju grupacija dodjeljuje najboljim tvrtkama u području inženjeringa i procjene u praćenju kvalitete ove je godine priznanje u obliku srebrne plakete dodijeljeno djelatnicima tehničkog odjela, što je samo potvrda sigurnosti Panturistovih vozila. 

Na koji način se Panturist uključio u promociju kontinentalnog turizma?

Obzirom na uspješno odrađenu sezonu te porast u prodaji ljetovanja i grupnih putovanja, planirane su nove destinacije na Jadranu te po europskim gradovima. Iz tog razloga smo se odlučili na otvaranje novih agencija kako bi povećali svoju prisutnost na tržištu cijele Hrvatske. Putem novih agencije naglasak će biti na ponudi programa za Slavoniju Baranju kako bi pokazali ljepote istočne Hrvatske ostalom dijelu zemlje kao i kolegama iz grupacije Arriva Deutsche Bahn. Turistička agencija Panturist pripremila je niz turističkih ponuda i programa na području Slavonije i Baranje koji će povezati ponudu seoskih gospodarstva, obilazak vinograda, smještaj u hotelima, manifestacije te razne druge aktivnosti koje kontinentalna Hrvatska može ponuditi. 

Na čemu Panturist temelji svoje uspješno poslovanje? 

Naša matična tvrtka sa sjedištem u Berlinu, danas je jedna od vodećih svjetskih tvrtki u području mobilnosti i logistike. Stoga je cilj Panturista postati tržišni lider koji je usmjeren na svoje kupce i poslovne partnere, svoje zaposlene te na zaštitu okoliša, što je sastavni dio zajedničke poslovne strategije, pod nazivom DB2020. Ona nudi sigurnost za klijente, sadašnje i buduće te postavlja tvrtku kao profesionalnog i poželjnog partnera i poslodavca.

Tržišni lider u pružanju prijevozničkih usluga u zemlji i inozemstvu

Kvalitetan rad i zalaganje djelatnika Panturista tijekom svih proteklih godina prepoznala je jedna od vodećih Međunarodnih korporacija za prijevoz putnika Arriva Deutsche Bahn.

- Ulaskom spomenutog evropskog prijevozničkog diva koji posluje u 14 zemalja Evrope (Hrvatska, Slovenija, Srbija, Italija, Mađarska, Portugal, Španjolska, Češka, Slovačka, Poljska, Danska, Švedska, Nizozemska,Velika Britanija) i preveze više od 2,2 bilijuna putnika godišnje, Panturist dobiva “vjetar u leđa” i snažnu potporu za ekspanzijom – naglasila je Dolenec.

Sa svojom flotom od 19.500 autobusa, 715 vlakova, 221 tramvaja/metro i 474 medicinska vozila za prijevoz pacijenata i 56.000 zaposlenih, Arriva Deutsche Bahn predstavlja snažnu bazu za pozicioniranje Panturista u vodećeg pružatelja prijevozničkih usluga u prigradskom i međugradskom prijevozu putnika na području Republike Hrvatske te vezu ove regije s inozemstvom, zaključila je Dolenec.

PANTURIST D.D.
TURISTIČKA AGENCIJA VARAŽDIN
Stanka Vraza 1
Telefon : 042 629 113

Komentari