europska sredstva

Tvrtka IPC-INŽENJERING uspješno provela projekt uvođenja novih informacijsko - komunikacijskih tehnologija

Objavljeno: 14.12.2020. 07:41

Zadnja izmjena: 14.12.2020. 07:42

U okviru operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.–2020.“ Europskog fonda za regionalni razvoj tvrtka IPC-INŽENJERING d.o.o. iz Ivanca ostvarila je bespovratna sredstava za projekt „Povećanje konkurentnosti društva IPC-INŽENJERING uvođenjem informacijsko komunikacijske tehnologije“.

Projekt ukupne vrijednosti 271.332,34 HRK prijavljen je 2019. godine na poziv „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) – 2“ u sklopu kojeg je za projekt odobreno ukupno 217.066,27 HRK bespovratnih sredstava.

Tvrtka IPC-INŽENJERING d.o.o. osnovana je 1993. godine kao malo obiteljsko poduzeće u vlasništvu inženjerske obitelji Cahun, a danas zapošljava 12 visokoobrazovanih djelatnika, od čega 10 ovlaštenih inženjera arhitektonske, građevinske, strojarske i elektrotehničke struke.

Tvrtka nudi usluge projektiranja svih vrsta građevina, stručnog nadzora nad gradnjom, consultinga, inženjeringa (organizacija i izvođenje radova), energetskih pregleda i certificiranja, procjene nekretnina i sudskih vještačenja. Posebni naglasak u poslovanju poduzeća je vlastiti inženjerski tim koji pokriva sva područja projektiranja (arhitektura, statika, strojarstvo, elektroinstalacije, zaštita od požara, vodovod i kanalizacija, promet) unutar projektnog ureda što omogućava veliku fleksibilnost i prilagodbu željama investitora u pogledu roka i kvalitete.

Tvrtka ima reference na realizaciji cjelokupnih projekata svih veličina na čitavom području Republike Hrvatske, a već duže vrijeme djeluje i na regionalnom tržištu (Slovenija, BiH, Srbija i Crna Gora).

U realizaciju projekta „Povećanje konkurentnosti društva IPC-INŽENJERING uvođenjem informacijsko komunikacijske tehnologije“ krenulo se s ciljem postizanja bolje organizacije i optimizacije poslovnih procesa u tvrtki što u konačnici dovodi do povećanja prihoda, produktivnosti te konkurentnosti poduzeća, a po realizaciji projekta tvrtka planira zaposliti i jednog novog djelatnika.

Projekt je uspješno pripremljen i proveden unutar planiranog vremenskog roka i proračuna projekta, a cjelokupna provedba projekta trajala je ukupno 12 mjeseci (prosinac 2019. – prosinac 2020. godine). Projektom je bilo obuhvaćeno uvođenje novih specijaliziranih softverskih rješenja (BIM alati) prilagođenih svim strukama koje tvrtka zapošljava te nabava nove računalne opreme i velikoplošnog skenera, sve s ciljem povećanja kvalitete, točnosti i brzine u projektiranju i pripremi projektne dokumentacije.

Više informacija o poduzeću, zaposlenicima i projektima možete potražiti na web stranici www.ipc-ing.hr.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost poduzeća IPC-INŽENJERING d.o.o.

Komentari