europski projekt

U sklopu projekta EcoSmartCities u Ludbregu održan jednodnevni trening na temu "Korištenje otvorenih obrazovnih resursa"

Objavljeno: 25.01.2019. 08:44

Zadnja izmjena: 25.01.2019. 08:51

U sklopu projekta Ecological Smart and Sustainable Cities, akronim: EcoSmartCities odobrenog u okviru Programa suradnje INTERREG V-A Mađarska Hrvatska održan je jednodnevni trening na temu "Korištenje otvorenih obrazovnih resursa".

Cilj ovog treninga bio je unapređenje znanja nastavnika u korištenju otvorenih obrazovnih resursa za daljnji razvoj inovativnih sadržaja i obrazovanja učenika u području održivog gospodarenja otpadom.

Projekt uključuje pokretanje inicijative za obrazovanje koja bi bila usmjerena na ostvarivanje tri glavna cilja, omogućavanje slobodnog pristupa digitalnim obrazovnim materijalima, podržavanje i razvoj individualiziranih oblika učenja neovisnih o mjestu na kojem se odvijaju (u školi, na poslu, kod kuće i u slobodno vrijeme) te omogućavanje suradnje radi izgradnje mreže različitih dionika u svrhu usvajanja znanja, razmjene iskustva i primjera dobre prakse.

Predavanje je u Centru za kulturu i informiranje "Dragutin Novak" u Ludbregu održao mag.ing.el Marko Capek koji već nekoliko godina živi bez upotrebe jednokratne plastike, proizvodi kozmetiku, a posljednjih godina aktivno promovira život bez otpada.

Predavanje je uključivalo usporedbu edukacijskih programa, način provedbe i resurs, a predstavljeni su i edukacijski materijali koji se razvijaju u svrhu edukacije, osvještavanja građana, srednjeg uzrasta djece i najmlađih kroz brošure, letke, slikovnice i slično. Prikazan je i film "A Plastic Ocean".

Provedba ovog projekta koji je odobren za sufinanciranje iz Programa suradnje INTERREG V-A Mađarska – Hrvatska 2014.-2020. započela je u listopadu 2017.godine, a vodeći partner je upravo Grad Ludbreg. Partner na projektu je Grad Zalaegerszeg iz Mađarske. Ukupno predviđeno trajanje projekta je 16 mjeseci, a ukupna vrijednost 204.943 eura.

Komentari