sponzorirano

U srijedu se u Ludbregu održava početna konferencija projekta "EcoSmartCities“ vrijednog preko 200 tisuća eura

Objavljeno: 09.11.2017. 14:16

Zadnja izmjena: 10.11.2017. 11:42

Foto: Arhiva

U srijedu, 15. studenog 2017. godine u Ludbregu održat će se Početna konferencija projekta „Ecological Smart and Sustainable Cities“, akronim projekta „EcoSmartCities“.

Konferencijom će i formalno započeti provedba projekta koji je odobren za sufinanciranje iz Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska za programsko razdoblje 2014.-2020. Organizacija Početne konferencije projekta je jedna od projektnih aktivnosti koju provodi Grad Ludbreg koji je ujedno i Vodeći partner na projektu. Uz vodećeg partnera, koji će na konferenciji prezentirati cjelokupni projekt, partner na projektu, Grad Zalaegerszeg iz Mađarske, će prezentirati očekivani doprinos projekta na unaprjeđenje sustava gospodarenja otpadom Grada Zalaegerszega.

Fokus ovog projekta je na osnaživanju kapaciteta svih dionika uključenih u sustave gospodarenja otpadom ( građana, lokalnih vlasti, nevladinih organizacija i komunalnih poduzeća). Navedeno će se realizirati kroz pilot projekt uspostave modernog sustava za gospodarenje otpadom koji obuhvaća opremanje podzemnim kontejnerima i solarnim kantama za otpad, upravljanje sustavom preko pametnih i održivih IT rješenja, te izradu priručnika koji će svim ključnim dionicima pružiti smjernice za učinkovito gospodarenje prema najnovijim europskim trendovima.
Projekt, također ima snažan prekogranični karakter jer će pojačati suradnju, kako između dvaju prekograničnih gradova, tako i različitih ciljanih skupina koje su direktno uključene u provedbu projekta.
Ukupno predviđeno trajanje projekta je 16 mjeseci.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 204.943,00 EUR.

Komentari