1.ŽNL: Polet iz Cestice pobjedom u derbiju preuzeo vodeću poziciju

Objavljeno: 23.11.2014. 19:20

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: arhiva eVaraždin

Odigrano je 15. kolo Prve županijske nogometne lige koje nam je donijelo promjenu na samom vrhu. Lidersku poziciju preuzeo je Polet iz Cestice slaveći u derbiju kod Obreša 2:0.

Pogotke za Cestičane postigao je Antonio Vrček u 71. i 75. minuti susreta.

- Na početku sezone lošije smo krenuli, no drugom dijelu polusezone smo se posložili. Trenutno smo vodeći i to je odlična stvar iako to nismo očekivali - Luka Papec, branič Poleta iz Cestice koji je preuzeo vodeću lige. 

Drugi derbi kola odigrali su Čevo i Varaždin ŠN u Podevčevu, a slavili su Varaždinci s minimalnih 1:0. Strijelac pobjedničkog pogotka bio je Matija Vrbnjak u 34. minuti.

- Igrali smo na teškom terenu tako da je utakmica bila borbena s mnogo prekršaja. Dominirali smo tokom cijele utakmice, no teren nam nije omogućio da razvijemo našu igru, ali smo sa velikim zalaganjem svakog pojedinca uspjeli stići do punog plijena - rekao je Josip Boban, napadač Varaždin ŠN koji je asistirao Vrbnjaku za pobjednički pogodak. Vrlo razočaran nakon susreta bio je trener Podevčevaca, Josip Gavranović.

- Bila je to utakmica u kojoj lopta nije htjela u mrežu, no što se može - kratko je poručio Josip Gavranović, trener Čeva koje je ovim porazom s prve palo na treću poziciju lige.

U ostalim susretima, Mladost je u Šemovcu svladala Podravac 6:1 uz hat-trick Nikole Sajka, Varteks je s 3:0 pobijedio Dubravku, Dinamo u Babincu Rudar 47 6:3, dok je Bednja slavila kod Sloge u Slokovcu 4:1.

Nedeljanec i Lepoglava odigrali su 1:1, dok su bodove podijelili i Sračinec i Polet iz Tuhovca odigravši 4:4.

Sljedećeg vikenda na rasporedu su susreti odgođenog petog kola, čime će završiti natjecanje u 1.ŽNL za ovu godinu. Vodeći Polet u Cestici ugošćuje Sračinec, drugoplasiranom Varaždinu ŠN dolazi Rudar 47, dok trećeplasirano Čevo u Šemovcu igra derbi kola protiv četvrtoplasirane Mladosti.

Komentari