1.ŽNL: Varteks u subotnjem derbiju deklasirao Slogu u Slokovcu

Objavljeno: 02.05.2015. 19:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: NK Varteks - službene stranice

Odigrana su dva susreta u Prvoj županijskoj ligi, a do uvjerljive pobjede stigao je Varteks slaveći u gostima kod Sloge u Slokovcu 4:0.

Varteksovci su održali pravu nogometnu lekciju šestoplasiranoj momčadi lige i uvjerljivo slavili. Sastav iz Jalkovca u vodstvo je doveo Matija Kuhar u 24. minuti te se tim rezultatom otišlo na odmor.

U osmoj minuti nastavka vodstvo gostiju povećao je Ivan Sokser iz kaznenog udarca, a 12 minuta kasnije isti je igrač zabio za 3:0. Pobjedu Varteksa potvrdio je Filip Dolenc golom u 71. minuti.

- Sloga je u proljetnom dijelu sezone najuspješnija ekipa pa me iznenadilo kako smo lako stigli do slavlja. U prvom dijelu smo poveli i samo potvrdili pobjedu u drugom dijelu. Odigrali smo taktički vrlo zrelo i domaćin nam nije mogao parirati. U nastavku sezone slijedi nam nekoliko lakših susreta na papiru pa se nadam da možemo uhvatiti treću poziciju lige - rekao j trener Varteksa, Zoran Kastel.

Do pobjede je u 24. kolu stigla i Dubravka koja je u Turčinu s 2:0 svladala Podravac. Taj susret riješen je u drugom dijelu kada su domaći postigli oba pogotka. Prvo je Domagoj Kutnjak zabio za vodstvo, a pobjedu je potvrdio Valentino Medved četiri minute prije kraja susreta.

U drugim županijskim ligama odigrana su tri susreta. U istočnoj diviziji Mladost iz Margečana pobijedila je u Biškupcu domaću Mladost 3:2. Nogometaši iz Margečana poveli su 11. minuti preko Siniše Slunjskog, no devet minuta kasnije domaći su izjednačili preko Dominika Matučeca. U 30. minuti Slunjski se ponovo upisao u strijelce, a isti je zabio za 1:3 u posljednjoj minuti prvog dijela.

Biškupečka Mladost ublažila je poraz pogotkom Miroslava Hrcega u 65. minuti. Pobjedu je upisao i Udarnik 32 koji je s 4:0 bio bolji od Slobode ŠN.

U 2.ŽNL Zapad odigran je jedan susret, u kojem je Vinica pobijedila Majerje u gostima 2:1.

Komentari