3. HNL Istok: Varaždin - Koprivnica 1:2

galerija-images/140830_NK-Varazdin-NK-Koprivnica

Objavljeno: 30.08.2014. 16:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Koprivničani su nastavili svoj stopostotni niz u utakmicama s Varaždinom u sklopu Treće HNL. Nakon dvije prošlosezonske pobjede, opet su zeleni uzeli tri boda. Utakmicu su bolje otvorili gosti, Varaždin se oslobodio nakon 20-ak minuta, bio nešto bolji početkom drugog dijela, ali u 61. minuti poveli su - gosti. Iako je 13 minuta prije kraja Varaždin uspio poravnati, u 84. minuti je Koprivnica vratila prednost. Utakmicu smo pratili uživo, iz minute u minutu.

0' Susjedski derbi značajan za obje momčadi, i Varaždin i Koprivnica prvenstvo su otvorili identičnim, 1:3 porazima. U sastavu Varaždina nova lica vratar Denis-Martin Budinski te - u odnosu na 1. kolo u Bijelom Brdu - Tuđan i Egipćanin Ahmed. Trener "krojača" Solomun smjestio se na - istočnu tribinu, budući da je u 80. minuti utakmice 1. kola isključen zbog prigovaranja sucu pa nema pravo sjediti na klupi. Evo sastava:

VARAŽDIN: Budinski - Sambolec, Režić, Ahmed, Kučko - Malnar (od 59. Marić), Kolarić, Čeko, Cecelja - Tuđan, Roginić.

KOPRIVNICA: Nemec - Tucaković, Đurec, Šestak, Šimunić - Maljak, Bukovac (od 46. Horvatinović), Herent (od 64. Strajnić), Martinčić (od 76. Brcković) - Ujlaki, Arap. Trener: Vedran Medenjak.

0'-10' Bolja Koprivnica, od starta su gosti preuzeli terensku inicijativu, skupili i tri udarca iz kuta, zapucali nekoliko puta prema domaćem vrataru Budinskom, kod kojeg je vidljiva početna trema zbog premijernog nastupa u novom dresu.

13' Sporna situacija u gostujućem kaznenom prostoru. Ubačaj s desne strane, Čeko je prebacio za mladog Tuđana, koji je povučen na 6-7 metara. Vratar Koprivnice Nemec uhvatio je loptu, sudac Vargović iz Virovitice nije se oglasio.

16' Najbolja situacija dosad za Koprivnicu, bio je već četvrti udarac iz ugla za Koprivnicu, Šestak je s nekoliko metara glavom pucao - tik iznad gola.

26' Prvi udarac u okvir gola na utakmici, uputio ga je glavom Čeko za momčad domaćina, no prave opasnosti nije bilo.

30' Slobodan udarac za goste, Šimunić s 30-ak metara - tik iznad prečke.

31' Prvi veliki pljesak na utakmici zaradio je Patrik Tuđan. Sjajno je na 11-12 metara od gola okrenuo na leđima suparničkog igrača i opalio, vratar Nemec uspio je odbiti loptu.

32' ŽK Matija Kolarić (Varaždin) - preoštar start

35' ŽK Matej Herent (Koprivnica) - povlačenje za dres.

38' Čista prilika za Šestaka! Opet nakon kornera, sada na drugoj stativi, opet glavom kao i u 16. minuti, ali lopta je otišla - tik uz lijevu stativu.

45' Prvi udarac iz kuta za Varaždin... Bez prave opasnosti. Kraj prvog poluvremena.

57' Horvatinović, koji je ušao u drugom poluvremenu, iz slobodnog udarac s 30-ak metara, pucao pod prečku, Budinski jedva izvadio. Bio je to ujedno i prvi udarac u okvir gola Koprivničana.

61' 0:1 ŠIMUNIĆ Treći identični pokušaj, opet nakon kornera, opet je Šimunić bio najviši u skoku, ovoga puta lopta nije otišla ni preko ni pokraj gola, već u lijevi gornji kut vratara Budinskog.

65'-75' Blaga dominacija Varaždina, ali - bez pravih prilika

77' 1:1 TUĐAN Upitno je je li gurnuo Čeko ili Kolarić, ali bilo je sjajno i pravovremeno, u srce kaznenog prostora, a Patrik Tuđan još je ljepše pogodio ispod vratara Nemeca - 1:1!

84' 1:2 HORVATINOVIĆ Tko će kome nego - svoj svome. Marko Ujlaki, još jedan biser iz Varteksove škole nogometa koji je preselio u Koprivnicu, potegnuo je poput brzog vlaka po desnoj strani, ubacio, netko je uklizao, ali samo toliko da ostavi loptu iza leđa za Horvatinovića koji je natrčao i rasparao mrežu - 1:2.

Kraj utakmice

STATISTIKA UTAKMICE:
Zaleđa 2 - 2
Korneri 3 - 7
Udarci 10 - 12
Udarci u okvir 8 - 5
ŽK 2 - 2
CK 0 - 0

{gallery}140830_NK-Varazdin-NK-Koprivnica{/gallery}

Komentari