3.HNL Istok: Varaždinci propustili stići do punog plijena protiv Višnjevca

Objavljeno: 11.10.2014. 19:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Nogometaši Varaždina i Podravine u subotu su odigrali susrete 9. kola 3.HNL Istok, a do pozitivnog rezultata stigli su samo Varaždinci, koji su protiv Višnjevca odigrali bez pogodaka...

Varaždinski nogometaši u tom susretu bili su bolja momčad, no svoje prilike nisu uspjeli kapitalizirati. Prvi put su zaprijetili u 25. minuti preko Patrika Tuđana, no njegov udarac s ruba šesnaesterca nije našao put mreži.

Pet minuta kasnije gosti su ugrozili varaždinska vrata, no udarac Roberta Marića zaustavila je vratnica. Do kraja prvog dijela bitka se vodila na sredini terena pa se rezultatom 0:0 otišlo na odmor. U trećoj minuti nastavka nogometaši Ivice Solomuna su zaprijetili preko Filipa Holija, koji je glavom s pet metara pucao pored vratiju.

U 56. minuti gosti su pokušali preko Domagoja Grgića koji se dobro snašao u gužvi, ali njegov pokušaj otišao je iznad grede.

Pet minuta kasnije Varaždinci su se našli u najboljoj prilici na utakmici. Matija Kolarić odlično je probio bok i uputio povratnu loptu koju je na desetak metara dočekao Jener, no pucao je preko gola.

 U 65. minuti Siniša Čeko se našao u odličnoj prigodi, no njegov traljav pokušaj lako je zaustavio vratar Višnjevca.

U posljednjih 20 minuta pritisak domaćih igrača je splasnuo, a gosti su zaprijetili dalekometnim udarcem tek u 90. minuti. U sudačkoj nadoknadi nogometaši Ivice Solomuna mogli su do pobjede, no nedostatak individualne kvalitete učinio je svoje. Luka Ivanović je pobjegao obrani crvenih, no spetljao se pa je obrana gostiju lako otklonila opasnost.

-Nemamo kvalitetu. Pripremili smo nekoliko zicera, no nismo ih realizirali. Jednostavno, ne razumijem kako neki moji igrače žele igrati prvoligaški nogomet - rekao je Solomun.

I dok su Varaždinci odigrali neriješeno, Podravina je poražena u gostima kod Koprivnice s minimalnih 1:0.

U sljedećem kolu varaždinski sastav očekuje gostovanje kod Belišća, dok Ludbrežani ugošćuju Oriolik.

Varaždin - Višnjevac 0:0 (0:0)
Stadion Varteks
Gledatelja: 100
Sudac: Zvonimir Laco, Pom. suci: Hrvoje Tomić, Petar Plevnik
Strijelci:-
Varaždin: Galoši, Sambolec, Režić, Kolarić, Roginić, Tuđan, Ivanović, Novoselec (od 60. Jener), Čeko, Holi, Nemanić (od 46. Cecelja), Trener: Ivica Solomun
Višenjevac: Jakovljević, Vlašić, Andabak (od 65. Arežina), Grgić, Skender, Barišić (od 77. Mihaljev), Birčić, Berečić, Suvaljko, Damjanović, Marić (od. 60. Liović), Trener: Robert Špehar

Komentari