3.HNL: Podravina i Ivančica u desetom kolu idu po puni plijen

Objavljeno: 19.10.2012. 09:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: eVarazdin

Trećeligaše iz Varaždinske županije, Podravinu i Ivančicu u subotu očekuju prvenstveni susreti na domaćem terenu. Obje momčadi u 10. kolu, koje je na rasporedu u 15,30, ugošćuju protivnike iz donjeg dijela ljestvice te se nadaju da kod kuće mogu uzeti sva tri boda. Podravina dočekuje Mladost iz Preloga, a Ivančici u goste dolaze Križevci...

Podravina je u 9. kolu svladale Koprivnicu 3:1 i tako ponovo vratila povjerenje svojih navijača. Podravinu je u vodstvo doveo Sabol, a Koprivničani su do odmora izjednačili. U drugom dijelu Valjak je bio strijelac za 2:1, a konačnih 3:1 postavio je Čižmešija.

- U susretu protiv Koprivnice nadigrali smo domaćina i mogu slobodno reći da smo imali i više od igre pa je konačni rezultat bio je realan. Što se pak tiče susreta protiv Mladost, koja se nalazi u donjem dijelu ljestvice, vjerujem da smo kvalitetnija momčad te ne bi trebalo biti većih problema da upišemo nova tri boda. Nedostaje nam kartonirani Milas, no njega ćemo nadomjestiti pošto imamo kvalitetne igrača na klupi - istaknuo je trener Podravine, Damir Maretić.

Dok su Ludbrežani pobjedom protiv Koprivnice skočili na četvrtu poziciju, Ivančica je poražena kod Podravca u Virju s minimalnih 1:0 i tako pala s desete na 12. poziciju 3. HNL Sjever. Nogometaši Damira Friščića cijeli su susret bili bolja ekipa, no domaćin je kaznio neučinkovitost Ivančana i iz kontranapada stigao do tri boda.

- U Virje smo išli sa željom da uzmemo barem jedan bod. Iako su nam nedostajali Ribić i Švarić bili smo bolja momčad od domaćina, no nismo iskoristili prigode koje su nam se pružile. Podravac je to kaznio i iz kontranapada postigao pobjednički pogodak. Već u sljedećem kolu želimo to ispraviti i stići do bodova koji su nam nepohodni. Križevce poštujemo iako su na posljednjem mjestu lige, no mi ćemo se maksimalno spremiti za taj susret i uzeti tri boda kako bi se primakli sredini ljestvice, gdje nam je i mjesto - zaključio je trener Ivančice, Damir Friščić.

Komentari