ATLETSKI KLUB VARAŽDIN

AK Varaždin za sve zainteresirane organizira Školu trčanja - početak: Uskoro!

Objavljeno: 05.03.2020. 08:19

Zadnja izmjena: 05.03.2020. 08:34

Atletski klub Varaždin organizira jedinstvenu školu trčanja za početnike, ali i za one koji se već bave ovom sportskom aktivnošću. Na službenim stranicama AK Varaždin nalazi se link za prijavu u Lacijevu školu trčanja. 

- Više od 40-ak godina aktivno se bavim trčanjem, a to je u konačnici i rezultiralo osnivanjem AK Varaždin prije četiri godine, kluba koji je u relativno kratkom vremenu postao vrlo uspješan i respektabilan klub, rekao je Josip Lacković. -  Klub je pod mojim vodstvom i treniranjem osvojio niz zapaženih rezultata i iznjedrio nekoliko pojedinaca koji spadaju u sam vrh trčanja u Hrvatskoj, dodao je Lacković.

Josip Lacković se više od 40-ak godina aktivno bavi trčanjem. Od klupskih rezultata svakako treba izdvojiti titulu ekipnih prvaka Hrvatske u maratonu 2017, viceprvaci Hrvatske u planinskom i planinskom trčanju na duge staze 2018. i 2019. godine.

Škola trčanja za sve

- Kako se profesionalno posvećujem treniranju, želja mi je prenijeti iskustvo na sve one koji bi se tek željeli početi baviti trčanjem, pa do onih koji se već smatraju “afirmiranim trkačima”, da zajedno uz stručan rad i trening pokušamo ostvariti napredak i doći do željenih rezultata. Također bih želio i totalne početnike zainteresirati za trčanje te ih pokušati pripremiti da i oni mogu doći do svoje prve utrke, traila, možda polumaratona ili čak maratona, najavio je Lacković.

Što se tiče samog treninga, bit će organiziran dva puta tjedno (ili po dogovoru) na stadionu SC Sloboda u Varaždinu, a treći trening – trail (Čevo, Grebengrad, Pokojec, Ivančica, itd.).

- Uz slične uvjete pokušat ću se približiti mogućim polaznicima škole u Novom Marofu i Prelogu za sada. Sve ovisi prvenstveno o interesu i broju polaznika. Škola trčanja ide pod “okriljem” AK Varaždin, a osnovna namjera je isključivo stručan rad i trening te nema veze sa klupskom pripadnošću i nije nikakvo “vrbovanje” za AK Varaždin već samo treniranje svih zainteresiranih bez obzira na klupsku pripadnost. Dapače, tko će htjeti vrlo rado ćemo ga i primiti u članstvo kluba. Osnovna namjera mi je puno individualnog pristupa prema svakom osobno – plan treninga, a naravno da bi se dobar dio treninga odvijao i zajednički, po potrebi u grupama, objašnjava Lacković.

Napomena: mogući polaznici mogu biti svi zainteresirani bez obzira na klupsku pripadnost, fizičke predispozicije i mogućnosti (osim da su naravno zdravi). To mogu biti totalni početnici koji možda žele izgubiti samo koju kilu, a naravno da mogu biti već i afirmirani trkači. - Svakako bih želio istaknuti da posjedujem i trenersku licencu HAS-a, a o onom još možda važnijem – 40 godišnjem iskustvu u trčanju da i ne pričamo, kaže Lacković.

Mjesečna članarina za nove članove bi bila 140 kn, a za uzvrat slijedi:

  • minimalno 3 treninga tjedno (2 x stadion + trening trail – vjerojatno subota ili dogovor)
  • individualan plan treninga
  • korištenje stadiona, dvorane, garderobe i tuša
  • majica kratki rukav AK Varaždin – ili natpis škole, itd.
  • Planirani početak – 16. ožujka 2020.

- Molio bih sve zainteresirane da kod prijava opišu jesu li totalni početnici ili već imaju određene rezultate i utrke (ako da – navesti ovogodišnje), koliko puta tjedno bi mogli trenirati, te u konačnici naravno i neki očekivani rezultat ili želju što bi ih prilikom ovog treniranja u potpunosti zadovoljilo, zaključuje Lacković.

Svi zainteresirani mogu dobiti dodatne informacije na:

Komentari