prijave još traju

U Varaždinu uskoro humanitarna utrka Grada anđela: 'Prijavilo se već preko 500 trkača'

Objavljeno: 29.04.2024. 12:29

Zadnja izmjena: 29.04.2024. 12:29

Foto: Arhiva

Stotine trkača, kako su danas rekli iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, najavilo je svoje sudjelovanje na ovogodišnjoj 5. humanitarnoj utrci grada anđela koja će se u Varaždinu održati 11. svibnja.

Inače, idejni začetnik ove utrke je ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan, a uz njega, organizatori su Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, Sportski klub SRD 315 Sjeverozapad i Funkcionalni centar Active Vita, dok je glavni pokrovitelj Grad Varaždin.

- Pozivam što veći broj Varaždinki i Varaždinaca, ali i sve ostale rekreativce koji žele pridonijeti, ne samo da trče i hodaju i na taj način se rekreiraju, već sve koji žele podržati ovu humanitarnu akciju da se odazovu i sudjeluju. Što se tiče glavne utrke, zasad imamo 539 prijavljenih, od kojih je 350 uplatilo kotizaciju, a za dječje utrke imamo 60 uplata. Za glavnu je utrku osigurano 500 startnih paketa, jednako tako 200 za dječju, ali prednost će imati oni koji će uplatiti startninu - rekao je Habijan.

Novost ove godine

Voditeljica za sport i razvojne programe u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina, Anica Sitar, istaknula je da se utrka iz godine u godinu podiže na viši nivo.

- Ove godine imamo i jedan novitet što nas posebno veseli, s obzirom na to da, osim ovog humanitarnog dijela, želimo kod građana potaknuti svijest o kretanju i zdravom načinu života. Stoga ćemo u sklopu naše utrke biti domaćini javnozdravstvenoj-edukativnoj akciji “Znaš li svoj broj?”, kojom se kod šire populacije želi podići svijest o dislipidemiji i njezinim negativnim učincima, među kojima je glavna ateroskleroza - doala je Sitar.

Dodali su kako će start glavne utrke biti u 11.30 sati na Kapucinskom trgu. Glavna je utrka dužine 4,85 kilometara, a staza će prolaziti ulicama Varaždina i bedemima našeg Starog grada. Dvije dječje utrke su dužine 800 metara: jedna sa startom u 10.30, a druga u 10.45 sati.

Komentari