AK VARAŽDIN

Andrej Hladnik prvak Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze

Objavljeno: 21.07.2022. 17:08

Zadnja izmjena: 21.07.2022. 17:14

Na zagrebačkom Sljemenu u organizaciji AK Sljeme održan je tradicionalan Sljemenski maraton koji je ove godine ujedno bio Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze.

Nastupiti se moglo u utrci maratona na 42 km (PH), pojedinačno u utrci na 14 km te u štafetama (3 člana po 14 km). Ukupno je u svim utrkama nastupilo oko 400 natjecatelja, a AK varaždin se predstavio sa čak 10 maratonaca i šest članova u štafeti te jednim pojedinačno na utrci od 14 km.

Trčala se kružna staza od 14 km, a visinska razlika samo po jednom krugu iznosila je skoro 600m tako da se maratoncima ukupno nakupilo blizu 1.800 metara visinske razlike. U takvoj situaciji najbolje se snašao najbolji trkač AK Varaždin Andrej Hladnik koji je cijelo vrijeme kontrolirao utrku da bi se nakon 35 km odvojio te uvjerljivo i s prednošću više od tri minute prvi prošao ciljem.

Kako je utrka maratona ujedno bila i Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze, ovom pobjedom je Andrej postao i službeni prvak Hrvatske. Andreju se odličnom utrkom pridružio Nikola Štefanić koji je u svojem premijernom nastupu na maratonu istrčao ovu izuzetno tešku stazu i osvojio 8. mjesto u ukupnom poretku. 

Komentari