Poraz juniora na SP u Argentini od Švedske

Objavljeno: 13.08.2011. 02:11

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Hrvatska mlađejuniorska reprezentacija, u kojoj nastupaju i dvojica varaždinskih rukometaša, od ove sezone igrači Vidovec BIOS-a Ivan Sršen i Jurica Vidaček,  poražena je u drugom nastupu na SP u Argentini.

Nakon jučerašnje pobjede nad Slovenijom, hrvatski su reprezentativci u 2. kolu poraženi od Švedske 25:29 (12:17). Šveđani su bolje otvorili susret, u 5. minuti već su bili na +3 i do kraja prvog dijela ta je prednost samo rasla da bi se na odmor otišlo s +5 za Skandinavce.

U drugom dijelu puno bolje izdanje hrvatskih rukometaša, konsolidirala se obrana, proradio napad i u 40. minuti bilo je samo -2. No Šveđani su se konsolidirali i ubrzo povećali prednost na 5 razlike i sigurno priveli utakmicu kraju. Ivan Sršen igrao je u ovom susretu pet i pol minuta, dok Vidaček nije ulazio u igru.

- Nismo odigrali dobro, bili smo neprepoznatljivi u odnosu na jučer. Ušli smo mekano u obrani, primali lagane golove, imali smo slaba potporu vratara, što su Šveđani iskoristili i odmah se odlijepili. Uspjeli smo ih sitći, ali nismo imali snage preokrenuti i doći do pozitivnog rezultata - kazao je nakon susreta izbornik Silvio Ivandija.

Hrvatska je tako nakon dva nastupa ostvarila pobjedu i poraz i želi li u četvrtfinale mora pobijediti prostala dva protivnika. Novi nastup je prekosutra (14. kolovoza) protiv Bahreina dok posljednji susret u skupini hrvatski juniori igraju 15.8. protiv Srbije.

- Poraz kao poraz je neugodan, no nije nam poremetio planove. Želimo li u četvrtfinale moramo biti pravi u obje preostale utakmice, što mislim da možemo. Imamo slobodan dan da se odmorimo, dobro izanaliziramo Bahrein i dobro se pripremimo za tu utakmicu - optimističan je Ivandija.

HRVATSKA – ŠVEDSKA 25:29 (12:17)

Mar del Plata, dvorana Islas Malvinas, gledatelja 1000

Suci:  Lars Schaller i Sebastian Wutzler (oba Njemačka)

HRVATSKA: Ivić 5 (5+0), Ašanin 7 (7+0), Štembal 2, Buvinić, Mišković, Kaleb 11 (7), Smojver, Herceg, Senta 1, Sršen, Pavlović 3(1), Miličević 4, Čelić 1, Šebetić 2, Mandalinić 1, Vidaček. Izbornik: Silvio Ivandija

ŠVEDSKA: Nordlander, Hellberg 17 (16+1), Berg 5, Jonsson, Nygren, Thulin, Mansson 1, Gottfridsson 6(1), Freiman, Pettersson 3, Blickhammar 1, Persson 7, Stenmalm 1, Ostlund 4, Morsten 1. Izbornik: Torbjorn Klingvall

Sedmerci: Hrvatska 9(8), Švedska 1(1)

Isključenja: Hrvatska 4' (Mišković, Mandalinić), Švedska 6' (Mansson, Gottfridsson, Ostlund)

Komentari