Barakude pobijedile Furiju: Sad cijela Hrvatska navija za Srbiju

Objavljeno: 23.01.2012. 14:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Hrvatski vaterpolisti u zadnjem kolu Skupine B na Europskom prvenstvu u Eindhovenu pobijedili su Španjolsku sa 11:10. No, za prolaz u četvrtfinale barakudama je potrebna pobjeda Srbije nad Crnom Gorom što znači da će cijela Hrvatska danas navijati za - Srbiju.

Nakon uzastopnih poraza od Srbije i Njemačke, hrvatskim vaterpolistima u zadnjem kolu razigravanja po skupinama trebala je pobjeda protiv izuzetno jake Španjolske, a stvari nisu krenule dobro nakon što je odmah na početku susreta "Furija" došla do prednosti od 3:0.

No, na krilima "hobotnice" Josipa Pavića koji je još jednom maestralno čuvao vrata, "barakude" su u drugoj četvrtini susreta preokrenule rezultat na 6:4. Nakon što je u trećoj čevrtini Hrvatska uspjela očuvati četiri gola prednosti (9:5) činilo se da "barakude" lagano plivaju prema uvjerljivoj pobjedi.

No, kao što to obično biva kad su u pitanju hrvatske reprezentacije (pogotovo one vaterpolske i rukometne) u zadnjoj četvrtini odvijala se prava drama. Pet minuta prije kraja "barakude" su imale plus pet (11:6) i onda kreće neobjašnjiv pad koji je gotovo rezultirao gubitkom bodova.

"Furija" je odigrala zaista furioznu završnicu i za samo četiri minute uspjela doći do 11:10. Španjolci su imali i napad za izjednačenje, a voda je i službeno ušla u uši nakon što je isključen Burić.

No, hrvatski junak, vratar Pavić u zadnjem je napadu, 13 sekundi prije kraja, s igračem manje, bravouroznom obranom uspio zaustaviti Španjolce i "barakudama" osigurati nove bodove, bodove koji možda i neće biti dovoljni za prolaz dalje.

Naime, da bi "barakude" prošle dalje potrebno je da izgube ili Rumunjska od Njemačke, što bi bilo ravno svjetskom čudu budući da su Rumunji jedna od najlošijih reprezentacija na prvenstvu, ili da Crna Gora izgubi od Srbije što je moguće, ali ne ako Srbi, koji su osigurali četvrtfinale, odluče malo stati na loptu i umjesto igranju vaterpola posvetiti se rasplivavanju za ključne utakmice.

Iako im je rezultat nebitan, "delfini" su ipak najavili da će se itekako boriti za pobjedu jer žele lakši put do finala. Jesu li to samo prazne priče vidjet ćemo uskoro. Utakmica Srbije i Crne Gore počinje u 16 sati.

Komentari