Barakude u lov na četvrtfinale protiv Njemačke bez Dobuda

Objavljeno: 21.01.2012. 18:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Hrvatska vaterpolo reprezentacija večeras u 20.25 sati igra četvrtu utakmicu na Europskom prvenstvu u Nizozemskoj protiv Njemačke. Iako su u ovom susretu "barakude" favorit, momčad Hagena Stamma ne valja podcjenjivati, piše Index

Naime, Hrvatska je u posljednoj utakmici protiv Njemačke u Dubrovniku, na završnom turniru Svjetske lige, slavila tek nakon peteraca 16:15. Tada je jedan od najboljih pojedinaca bio Nikša Dobud kojeg večeras neće biti jer je prvi centar reprezentacije zaradio, u utakmici protiv Srbije, jednu utakmicu suspenzije zbog udaranja protivničkog igrača.

Umjesto Dobuda očekuje se kako će njegovo mjesto zauzeti Petar Muslim, a Rudić još može birati eventualno između Obradovića i Burića. S druge strane, Nijemci su se na prvenstvu pokazali kao vrlo neugodna reprezentacija. Osim što su namučili Srbiju do posljednjeg trenutka, rezultat je završio 12:13 za "delfine", pobijedili su Španjolsku i mnogi će reći da je razlog tome jer su ih Španjolci podcijenili.

Njihovi "ubojiti" igrači su Marc Politze, koji je ujedno i njihov najbolji strijelac na ovom turniru, te Moritz Oeler koji je u slabijoj formi u Eindhovenu. Tu je dakako i iskusni i daleko najstariji igrač na Euru vratar Alexandar Tchigir (44), ali za očekivati je kako će Rudićevu momčad na njemačkom golu dočekati Roger Kong koji je obranama bacao Španjolce u očaj. Hrvatska bi se u slučaju pobjede približila željenom drugom mjestu u skupini iza Srbije,  dok bi porazom aktualni europski prvaci došli na korak do ispadanja s natjecanja.


Izvor: index.hr

Komentari