Bednja i Polet (C) na stadionu Varteksa igraju finale Županijskog nogometnog kupa

Objavljeno: 20.06.2015. 12:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Na stadionu Varteksa u subotu od 18 sati na rasporedu je finale Županijskog kupa između cestičkog Poleta i Bednje iz Beletinca, a obje ekipe očekuju neizvjestan i napet susret.

Na putu do finala Cestičani su prvom kolu pobijedili Bratstvo 4:0, u drugom su bili bolji od prvaka Prve županijske lige, Varaždina ŠN 3:2, u osmini finala svladali Podravac u gostima 2:0, u četvrtfinalu stigli do 1:0 pobjede protiv Čeva da bi u polufinalu s ukupnih 7:2 iz dva susreta bili bolji od Sloge iz Slokovca.

- Mnogo se toga treba poklopiti da stignete do finala Županijskog kupa i nama se ove sezone sve posložilo. Očekujem vrlo izjednačenu i neizvjesnu utakmicu, no vjerujem da će otići na našu stranu - rekao je Krunoslav Humek, kapetan cestičkog Poleta koji je sezonu u Prvoj županijskoj ligi završio na drugom mjestu. Bednja je s druge strane završila na sedmom mjestu, no u posljednjem međusobnom susretu slavili su Beletinčani s 5:1.

- To ne mora ništa značiti ipak se igra nova utakmica i nijanse će odlučivati. Finale kupa je uvijek posebnog naboja i očekujem da će stići mnogo publike koja će sigurno uživati u dobrom nogometu - rekao je veznjak Bednje Filip Štefulj.

Bednja je na putu do finala pobijedila u prvom kolu tuhovečki Polet 6:2, u drugom trećeligaša Podravinu 3:2, u osmini finala klub iz Međužupanijske lige Novi Marof 4:1, u četvrtfinalu Varteks 2:1 da bi iz dva polufinalna susreta protiv Drave iz Sv. Đurđa imala ukupni rezultat 8:1.

- Imali smo mnogo teških susreta i sad je na nama do osvojimo titulu u Županijskom kupu. Protivnika iznimno respektiramo, no jako želimo ovaj naslov. Neće biti lako, ali nošeni podrškom navijača, vjerujem da ćemo stići ćemo do cilja - zaključio je Štefulj.

Komentari