Novi uspjeh varaždinskog trenera

Besek s Birkirkarom eliminirao škotski Hearts

Objavljeno: 22.07.2016. 08:23

Zadnja izmjena: 22.07.2016. 08:24

Povijesni uspjeh napravio varaždinski trener Dražen Besek sa svojom Birkirkarom. Naime nikada u povijesti niti jedan malteški nogometni klub nije izborio treći krug, odnosno treće pretkolo jednog europskog natjecanja.

Prije sedam dana na Malti Birkirkara je s poznatim škotskim Hertsom odigrala 0:0, a jučer je usred Edinburgha slavila 2:1 i time napravila prvorazredno iznenađenje. Škoti su imali veliku prevlast, ali Birkirkara se odlično branila na čelu sa bivšim Varteksovim golmanom Koprićem koji je u prvom poluvremenu obranio i jedanaesterac.

U nastavku su Maltežani iznenadili. Poveli su preko austrijskog Hrvata Kristijana Bubalovića u 54. minuti, a na 2:0 povisio je malteški reprezentativac Edward Herrera u 66, minuti. Škoti su uspjeli smanjiti u 73. minuti, ali je Birkirkara zadržala prednost. Tako je nakon Širokog Brijega u 1. pretkolu, sada „pao“ i škotski Hearts. Maltežanima će u 3. pretkolu protivnik biti ruski Krsnodar, momčad koja je u prošlom prvenstvu Rusije zauzela 4. mjesto. Prema Transfermarketu vrijednost ruske momčadi je 80 milijuna eura, u odnosu na maltešku koja vrijedi samo 4 milijuna.

 

Komentari