ASI širi poznatu utrku

Biciklisti na 'Kajkavijani' uz brdske prvi put dobili i cestovnu utrku

Objavljeno: 21.01.2016. 11:28

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 08:11

Brdsko-biciklistički klub “ASI” u Novu godinu krenuo je s novim planovima. Jedna od novosti je osnutak cestovne sekcije čime će spomenuta Udruga koja okuplja zaljubljenike u bicikliranje upotpuniti svoje aktivnosti, a promjena će biti i u 'Kajkavijani'...

Naš Klub nakon više od deset godina postojanja konačno osniva cestovnu sekciju čime zaokružuje svoju priču, naglasio je Darko Škrebić, tajnik BBK Asi.

- Izmjenom našeg Statuta bit će omogućeno da i cestovni biciklisti djeluju u jednoj od sekcija. Naime, imamo članova koji su za to već iskazali interes. Dosad je cestovne bicikliste – sportaše okupljala 'Sloga', dok će ASI u svojim redovima imati rekreativce kojih je sve više – naglasio je Škrebić.

Dodao je kako se nadaju da će to u Klub privući i nove zaljubljenike u biciklizam koji u Varaždinu do sada nisu mogli biti članovi rekreativnog cestovno biciklističkog kluba.

- Također, namjeravamo od ove godine u 'Kajkavijanu', najteži i i najveći MTB maraton u Hrvatskoj, uvesti cestovnu utrku uz već tradicionalne tri utrke iz serije Kajkavijana – rekao je Škrebić.

Ovogodišnja 'Kajkavijana' bit će održana 11. lipnja, a članovi BBK ASI biciklirat će u travnju na Otvorenim danima Beretinca, dok će XCM Beretinec, njihov prvi službeni mtb maraton biti održan 17. rujna.

Komentari