Bilić objavio popis za Tursku: Nema Badelja i Klasnića

Objavljeno: 02.11.2011. 16:31

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Nogometni izbornik Slaven Bilić objavio je popis reprezentativaca za susrete dodatnih kvalifikacija protiv Turske. Sa šireg popisa otpali su Tomić, Strinić, Badelj i Klasnić, piše Index

- Kao što to i obično biva, skratili smo popis reprezentativaca. Ovi momci i možda još poneki, jer imamo kao i Turci dosta problema sa žutim kartonima, trebali bi nam biti dostatni za predstojeće dvije utakmice. U nedjelju u 18 sati je okupljanje, većina igrača doći će tad, a kompletirat ćemo se u utorak ujutro kada će doći Schildenfeld. U Istanbul letimo u srijedu poslije treninga, dva dana prije, što zbog veličine grada, što zbog aklimatizacije - rekao je u uvodu Bilić.

Stipe Pletikosa trebao bi biti spreman do dana prve utakmice u Istanbulu, pa je iz kombinacija ispao Vjekoslav Tomić. Iako je u posljednje vrijeme Ivan Kelava odlično branio za Dinamo u Ligi prvaka, ipak će ostati treći vratar, potvrdio je Bilić.

- Pletikosin oporavak je brz i ozljeda nije takva da bi ga udaljila iz kombinacija za dvoboje s Turskom. U slučaju da se stanje pogorša i dođe do nekih nenadanih promjena, uskočit će Subašić. Hijerarhija u reprezentaciji već je odavno poznata - naglasio je

Što se tiče aktualnih i možebitnih problema s ozljedama, situacija nije idilična.

- Izostanak Strinića veliki je hendikep. Radi se o igraču koji se u cijelim ovim kvalifikacijama pokazao kao vrlo dobro rješenje za mjesto lijevog beka koje nam je dugo vremena stvaralo probleme. Trenutno, na tom mjestu imamo nekoliko opcija, a prednost će dobiti ili Ćorluka ili Manuel Pamić. Pranjić? Istina je da njega baš ne vidim na toj poziciji, više u sredini, ali sve je moguće. Iličević i Ćorluka nisu sasvim fit, ali trebali bi biti spremni. Naravno da se ne oslanjamo samo na to 'trebali', imamo u rezervi još nekoliko kombinacija - rekao je izbornik.

"Klasnić i Badelj? Možete vi govoriti da su Jelavić i Kalinić isti tip napadača, ali u ovom trenutku smatram kako nam je upravo nabrojanih pet napadača potrebno za uspješno apsolviranje utakmica s Turskom. Što se Badelja tiče, on nije samo budućnost reprezentacije, već i sadašnjost, ali činjenica je da u posljednjih mjesec dana iz raznoraznih razloga nije pružio partije kakve su nama potrebne. Ipak, vjerujem da će se on vrlo brzo vratiti na pravi put", objasnio je Slaven Bilić.

Prije nekoliko dana u medijima je izašla informacija kako je Bilić potražio pomoć psihologa.

- Ne znam zašto je to izazvalo toliku pozornost. Pa imam običaj razgovarati s ljudima tog tipa još otkada sam vodio mladu reprezentaciju, a sada su pred nama utakmice izrazito visokih tenzija. To smatram normalnim, iako o nekom trajnom angažmanu takvih ljudi nikada nije bilo govora - objasnio je izbornik.

Na koncu kratko je prokomentirao i reprezentaciju Turske.

- Već neko vrijeme prikupljamo sve raspoložive informacije, bilo preko poznanika, bilo preko medija. Dobar dio aktualnih reprezentativaca igrao je i u onoj četvrtfinalnoj utakmici na Europskom prvenstvu, tako da ih dobro poznajemo. Radi se o kvalitetnoj momčadi, koja kao i mi očekuje prolazak na EP. No, imamo mi dovoljno znanja, karaktera i kvaliteta da izađemo kao pobjednici. Ne da ih se ne trebamo bojati, već ulazimo u ove susrete kao optimisti - za kraj će Bilić.

Popis za utakmice s Turskom:

PLETIKOSA Stipe - FC Rostov
SUBAŠIĆ Danijel - HNK Hajduk Split
KELAVA Ivan - GNK Dinamo Zagreb

SRNA Darijo - FC Shakhtar Donetsk
ĆORLUKA Vedran - Tottenham Hotspur FC
ŠIMUNIĆ Josip - GNK Dinamo Zagreb
VRSALJKO Šime - GNK Dinamo Zagreb
LOVREN Dejan - Olympique Lyonnais
SCHILDENFELD Gordon - FC Eintracht Frankfurt
VIDA Domagoj - GNK Dinamo Zagreb
PAMIĆ Manuel - AC Sparta Praha

RAKITIĆ Ivan - Sevilla FC
MODRIĆ Luka - Tottenham Hotspur FC
VUKOJEVIĆ Ognjen - FC Dynamo Kyiv
PERIŠIĆ Ivan - BVB Borussia Dortmund
ILIČEVIĆ Ivo - Hamburger SV
DUJMOVIĆ Tomislav - FC Dinamo Moskva
PRANJIĆ Danijel - FC Bayern München
JAJALO Mato - 1. FC Köln

MANDŽUKIĆ Mario - VfL Wolfsburg
DA SILVA Eduardo - FC Shakhtar Donetsk
OLIĆ Ivica - FC Bayern München
JELAVIĆ Nikica - Rangers FC
KALINIĆ Nikola - FC Dnipro Dnipropetrovsk



Izvor: index.hr

Komentari