Bilićev popis za EURO: Otpali Lovren i Kalinić, Jurica Buljat na popisu!

Objavljeno: 29.05.2012. 13:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Izbornik hrvatske nogometne repke Slaven Bilić napokon je objavio popis 23 nogometaša koje će voditi na Europsko prvenstvo u Ukrajinu i Poljsku. Najveće iznenađenje na popisu je bivši stoper Hajduka Jurica Buljat koji je tako, zbog ozljede Dejana Lovrena, dobio priliku nastupiti na europskoj smotri.

"Kung-fu" Buljat, kako su ga svojevremeno prozvali navijači Hajduka, ugurao se na listu putnika za EURO kraj napadača Nikole Kalinića kojem su mnogi nakon dobre partije protiv Estonije u Puli davali prednost.

No, izbornik Bilić ocijenio je da mu kraj Jelavića, Olića, Eduarda i Mandžukića još jedan napadač nije potreban i odlučio na popis uvrstiti još jednog stopera što je i logično budući da Dejan Lovren zbog ozljede neće moći nastupiti.

Prava će gužva na Europskom prvenstvu biti u veznom redu "vatrenih". Bilić je odlučio pozvati devet veznjaka, među njima i Milana Badelja i Ivu Iličevića koji su svoju kartu za EURO "chekirali" na utakmici s Estonijom, a u veznom redu može nastupiti i Danijel Pranjić koji je na popis uvršten kao branič.

"Bilić boysi" za EURO 2012.:

Vratari: Stipe Pletikosa, Danijel Subašić, Ivan Kelava

Braniči: Vedran Ćorluka, Josip Šimunić, Domagoj Vida, Ivan Strinić, Gordon Schildenfeld, Danijel Pranjić, Jurica Buljat

Vezni igrači: Luka Modrić, Ivan Rakitić, Ivan Perišić, Dario Srna, Tomislav Dujmović, Ognjen Vukojević, Niko Kranjčar, Milan Badelj, Ivo Iličević

Napadači: Nikica Jelavić, Ivica Olić, Mario Mandžukić, Eduardo

 

Komentari