Josip Brezovec

Bit će još prigoda za transfer u Seriju A, idemo skinuti Dinamo s trona

Objavljeno: 13.01.2016. 13:06

Zadnja izmjena: 15.02.2016. 14:39

Foto: NK Rijeka

Kao što smo i izvijestili, bivši nogometaš Varaždina Josip Brezovec ponovo će braniti boje Rijeke. Ukrali smo mu malo vremena i s njim popričali o neuspjelom transferu u Carpi, epizodi u Speziji te ambicijama za drugi sezone u 1.HNL.

Josip Brezovec svoju karijeru započeo u Varteksu, kratko je bio u trećeligašu Nedeljancu pa u austrijskom niželigašu St. Michaelu, a njegov seniorski probitak započeo je drugoligašu Belišću. Kasnije se vratio u Varaždin gdje je u tri sezone skupio 97 nastupa i zabio deset golova pa je uslijedio transfer u Dinamo. Kasnije je igrao za Slaven Belupo da bi 2012. godine stigao u Rijeku gdje je u dvije sezone ostavio neizbrisiv trag. Poslan je na posudbu talijansku Speziju gdje igrao sezonu i pol, a za klub u talijanskoj Seriji B skupio je 51 nastup i zabio sedam golova.

- Vjerujem da sam itekako napredovao kao igrač. Bio sam standardan prvotimac, igrao na vrlo visokoj razini budući da je talijanska Serija B sigurno jača od 1.HNL, a skupio sam velikih broj asistencija i postigao nekoliko pogodaka - rekao je Josip Brezovec za čije se usluge ove zime interesirao talijanski prvoligaš Carpi.

- Sigurno je bilo lijepo čuti što te u svojim redovima želi talijanski prvoligaš. No, u dogovoru s čelnim ljudima Rijeke odlučio sam da ću karijeru nastaviti u 1.HNL. Sretan sam zbog te odluke - rekao je Breza koji ističe da je najvažnije dobra priprema za drugi dio sezone.

- Želimo se napuniti pozitivnom energijom i pokazati veliko htijenje na terenu, a rezultat će doći sam po sebi - istaknuo je 29-godišnji nogometaš.

Dinamo je apsolutni vladar hrvatskog nogometa, a možete li ga Rijeka nakon deset godina skinuti s trona?

- Sigurno da bi bilo prekrasno uzeti titulu, no to treba pokazati na terenu. No, sve ćemo učiniti kako bi skinuti Dinamo s trona - rekao je Brezovec koji ističe da će biti još prigoda za transfer u talijansku Seriju A.

- Najvažnije je gledati naprijed. Sada sam sto posto koncentriran na Rijeku. No, u Italiji se prati Rijeka i vjerujem da će biti još prigoda za transfer u Seriju A - zaključio je Nedeljančan. 

Komentari