Bivši varteksovac Ivan Conjar u 27 godini nogomet zamjenjuje policijskom akademijom

Objavljeno: 11.08.2015. 10:06

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: I.T.

Teško je uspjeti u profesionalnom nogometu, a kad uspijete, čini se da je još teže živjeti od plodova svoga rade. Takav je slučaj s Ivanom Conjarom bivšim nogometašem Varteksa, koji će se na jesen u 27. godini okrenuti obrazovanju. Prošao je sva psiho-fizička testiranja i čeka poziv na policijsku akademiju.

Conjar je svoj nogometni put započeo u Varteksu gdje je prošao školu nogometa. U sezoni 2008./2010. debitirao je seniorski sastav te je ostao sve do totalnog raspada bivšeg varaždinskog prvoligaša i izbacivanja iz 1.HNL. Ono što mu je osim nogometnog znanja ostalo iz varaždinskog prvoligaša, su dugovi. On godinu i pol nije primao plaću, no dug prema državi je rastao s obzirom na to da su nogometaši samostalni obrtnici i moraju si uplaćivati doprinose za zdravstveno i mirovinsko osiguranje.

- Izdaš fakturu kao da si dobio neke novce jer su nam tako iz varaždinskog kluba kazali. Sreća je samo da u ono vrijeme nisam imao obitelj jer svi dečki koji su imali djecu su otišli. Ostala je tako velika gorčina na posljednje dvije sezone provedene u Varteksu. Srećom ušao sam u reprogram tog duga i ostala mi je još godina dana da ga otplatim - rekao je Conjar koji je nakon raspada varaždinskog prvoligaša otišao u Zadar pa Imotski, Zelinu i u sezoni 2013./2014- stigao je u vinkovačku Cibaliju.

- Sve je bilo u redu na početku, no ponovo su počeli financijski problemi. Ponovo ista mantra "treniraš, igraš, ne dobiješ plaću", no bez obzira na to osvojili smo drugo mjesto i igrali kvalifikacije sa Slaven Belupom. Na kraju smo nesretno izgubili - prisjetio se Conjar pretprošle sezone. U prošloj sezone za Vinkovčane je upisao 25 nastupa i zabio jedan gol, no zbog financijske situacije napustio je klub.

- Svi ti govore da će se situacija riješiti, no ništa. Sve te to jako pogađa. Vinkovački klub je ušao u proces predstečajne nagodbe i trebalo bi dobiti nešto od zaostalih plaća, no vjerojatno neću dobiti sve- dodao je Conjar.

Conjar tako sreća nije pomazila i u 27 godini odlučio se na zaokret u životu. Prijavio se na testiranja u policijskoj akademiji, sve testove prošao i sada smo čeka poziv za obuku.

- Shvatio sam da mi nogomet ne može pružiti životnu egzistenciju, već samo probleme. Odlučio sam upisati policijsku akademiju jer želim osnovati obitelj. Igranjem nogometa to jednostavno ne mogu - rekao je Conjar koji je završio i peti semestar na višoj trenerskoj školi. Njegov profesor Valentin Barišić, koji je trener drugoligaša Radnika iz Sesveta, pozvao ga je u redove ekipe koja je protekle sezone osvojila drugo mjesto u 2.HNL.

- Na profesorov poziv stigao sam u Sesvete. Atmosfera u klubu je odlična, dobro se trenira i zadovoljan sam novom sredinom - istaknuo je Conjar koji je profesoru rekao da čeka poziv na policijsku akademiju.

- Vjerojatno ću moći uskladiti igranje u klubu i obuku na akademiji, no sigurno će nogomet nakon obuke pasti u drugi plan - zaključio je Conjar koji je u dresu Varteksa skupio 45 nastupa.

Komentari