VIDEO: Bivši varteksovac Nikola Tkalčić dva kola zaredom strijelac za švedski Norrköping

Objavljeno: 08.06.2015. 20:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: ifknorrkoping.se

Bivši igrač Varteksa Nikola Tkalčić igra svoju najbolju sezonu dosad u Norrköpingu, a to je potvrdio i s dva postignuta zgoditka u posljednja dva kola najvišeg ranga švedskog nogometa.

U 12. kolu Tkalčićeva ekipa gostovala je kod Djurgardena, a domaćin je poveo u 36. minuti pogotkom Sama Johansona. Gosti su izjednačili preko bivšeg varteksovca koji se ubacio ispred obrambenog igrača i znalački pogodio u takozvanu "malu mrežicu". Njegov pogodak možete vidjeti u videu.

U posljednjem, 13. kolu švedskog Allsvenskana Norrköping je ugostio Falkenberg i slavio 2:0. Vodeći pogodak na susret postigao je Tkalčić. Nabačenu loptu iz kornera odbio je obrambeni igrač gostiju, no na nju je natrčao popularni Tkale i prizemnim udracem zatresao mrežu. Pobjedu Norrköpinga potvrdio je Kujović u 35. minuti. Pogodak 25-godišnjaka možete vidjeti također u videu.

Tkalčić je ovim pogocima potvrdio da igra najbolju sezonu u najvišem rangu švedskog nogometa. Njegova ekipa u 13. kola skupila je 27 bodova te je trenutno na trećem mjestu ljestvice. Isti broj bodova ima i drugoplasirni Elfsborg, dok pet bodova više od obje ekipe ima vodeći IFK Göteborg

Istaknimo da je u Tkalčić u švedskom prvoligašu već četvrtu sezone te je s njima potpisao ugovor do 2016. godine. U dresu Varteksa skupio je 34 nastupa i postigao jedan pogodak.

Komentari