Bivši varteksovac Nikola Tkalčić sanja dobre igre u Ligi prvaka i kockasti dres

Objavljeno: 18.12.2015. 14:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: I.T.

Iza bivšeg varteksovca Nikole Tkalčića sezona je iz snova. Tkale je s Norrköpingom stigao do naslova prvaka u prvoj švedskoj nogometnoj ligi, a apetiti su mu za iduću sezonu još dodatno porasli. Sa švedskim prvoligašem borit će se za ulazak u Ligu prvaka, a dobrim igrama namjerava zapeti za oko hrvatskom izborniku Anti Čačiću.

Nikola Tkalčić zlatnim slovima upisao se u povijest švedskog Norrköpinga kao dio momčadi koja je nakon 26 godina vratila naslov prvaka Švedske.

- Da mi je netko prije sezone rekao da ćemo stići do naslova u Allsvenskanu, rekao bih mu da nešto s njim nije u redu. Ambicije su bile biti među prvih pet momčad lige, no ovo je fenomenalno. Nema riječi kojima bih mogu opisati taj uspjeh - rekao je Tkale opisavši atmosferu koja je vladala u gradu od 120.000 tisuća stanovnika.

- Cijeli grad je disao kao jedno. Imali smo fanatičnu podršku naših navijača i još dan danas ljudi tamo vjerojatno slave naslov - dodao je Nikola Tkalčić koji je protekle sezone u dresu aktualnog prvaka Švedske upisao 27 nastupa i zabio dva gola.

-Sigurno da je iza mene najbolja sezona u karijeri. Vjerujem da sam napredovao kao igrač iako se u Švedskoj igra nogomet u kojem sve kreće od obrane. No, sazrio sam kao igrač kroz ove četiri sezone koje sam proveo u Norrköpingu - objasnio je 26-godišnji nogometaš. Tkalčić je tako prvi nogometaš iz generacije igrača rođenih 1989. i 1990. godine, a koji su u sezoni 2007./2008. uzeli naslov juniorskog prvaka Hrvatske, da je nešto osvojio.

- Redovito sam u kontaktu s bivšim suigračima i mnogo mi je značila njihova podrška u samom finišu prvenstva - dodao je Tkalčić koji je trenutno kod kuće u Konjšćini, a vrlo često navrati do Varaždina gdje se druži s bivšim suigračima.

- Svugdje je lijepo, ali kod kuće je najljepše. Sretan sam što vrijeme mogu podijeliti s obitelji i prijateljima koji mi mnogo znače - istaknuo je nogometaš aktualnog prvaka Švedske kojeg iduće sezone čekaju kvalifikacije za Ligu prvaka.

- Bilo bi lijepo izboriti skupine Lige prvaka, no to će biti teško ostvariti. Prvo treba vidjeti kako će se posložiti kadrovska križaljka za iduću sezonu, no vjerujem da će klub zadržati ključne igrače - rekao je Tkalčić koji u karijeri želi još dodatno napredovati.

- Želja je dobrim igrama u prvenstvu i u Ligi prvaka probati zapeti za oko izborniku Anti Čačiću. Ipak je nastup u reprezentativnom dresu nešto posebno - istaknuo je 26-godišnjak koji je u dresu Varaždina odigrao 37 utakmica i postigao jedan pogoda te želi da se njegov bivši klub vrati na stare staze slave.

- Nisam dobro upoznat s događanjima oko bivšeg varaždinskog prvoligaša, ali nadam se da će se stanje u varaždinskom nogometu krenuti na bolje - zaključio je Tkalčić.

Komentari