Blanka nije spremna, ali ipak će nastupiti na mitingu u Monacu

Piše: evz/vlm

Objavljeno: 22.07.2011. 10:56

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Stoto Blankino natjecanje sa skokom preko dva metra i dalje čeka. Kao i Joškova butelja finog vina koju čuva za tu prigodu.

Blanka Vlašić ipak je jučer otputovala u Monte Carlo gdje će večeras nastupiti na mitingu Dijamantne lige.

– Koljeno je sve bolje, prestala sam piti antibiotike zbog bakterijske upale, ali daleko od toga da sam sto posto spremna. Zajedno s tatom Joškom i trenerom Bojanom Marinovićem odlučila sam nastupiti pa što bude – rekla je Blanka Vlašić.

Prije dvije godine (lani nije bilo ženskog visa u programu) Blanka je pobijedila u Monacu skokom preko 2,03 metra. Ova sezona daleko je po rezultatima od prethodne tri kada je Blanka s lakoćom preskakala preko dva metra. Ove godine to joj je uspjelo samo jednom, na mitingu u Splitu. Opet, statistički Blanka odlično stoji.

Ima najbolji skok sezone jer osim nje nitko drugi nije preskočio dva metra. Vodeća je u redoslijedu u visu Dijamantne lige. Sve to lijepo izgleda na papiru, no i Blanka je svjesna da s ovakvim rezultatima nije prvi favorit na svjetskom prvenstvu u Daeguu.

Konkurencija večeras neće biti tako strašna kao na prethodnim mitinzima. Tu je tek Ema Green koja je jednom bila bolja od Blanke, no ne treba podcijeniti ni Aitovu, Amatu, Melfort i Spencer.

Stoto Blankino natjecanje sa skokom preko dva metra i dalje čeka. Kao i Bojanov papirić s brojem 100 koji već dugo čuva u džepu, ali i Joškova butelja finog vina koju čuva za tu prigodu.

Komentari