Blanka pred rekordnim brojem novinara u Maroku

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 05.06.2011. 15:08

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Osjećam se sve bolje iz treninga u trening, kao što sam i očekivala. Kao i uvijek, prvo ću pokušati pobijediti.

Blanka Vlašić danas će u Rabatu prvi put nastupiti na afričkom tlu. U Maroku je izuzetno popularna jer svi dobro znaju priču o tome kako je dobila ime.

Da podsjetimo, tata Joško je u Casablanki osvojio zlatnu medalju u desetoboju na Mediteranskim igrama 1983. godine. Kako se te godine rodila Blanka, ime joj je dao po ovom marokanskom gradu.

Smještaj uz plažu

– Put je bio dug. Sve kao neće, ali skupi se sati. Stoga je dobro da smo došli četiri dana prije mitinga – rekla je Blanka.

Kakvi su prvi dojmovi?

– Odsjeli smo u hotelu malo izvan Rabata, uz plažu. Nešto slično kao u Dohi, ali je ovo ipak siromašnija zemlja – istaknula je Blanka.

Službena konferencija za novinare trebala je prvobitno biti organizirana u Casablanki, ali je to otpalo.

– Iznenadio me broj novinara, mislim da je to najbrojnija konferencija za novinare na kojoj sam bila – istaknula je Blanka koja je strpljivo odgovarala na sva pitanja.

– Nakon presice s trenerom Bojanom Marinovićem otišli smo malo vidjeti stadion. Bojan kaže da podloga nije loša, a ni vrućina nije toliko strašna kao što bi se očekivalo – istaknula je Blanka.

Prvi put ove sezone nadmetat će se s Ruskinjom Anom Čičerovom.

– Konkurencija je najbolja ove godine i to me posebno veseli – istaknula je Blanka.

Ana Čičerova je nedavno u Soči preskočila 1,96 metara, što je zasad najbolji rezultat sezone. Blanka i Venelina Veneva s preskočenih 1,95 metara dijele drugo mjesto. Još se uvijek čeka prvi skok preko dva metra ove sezone.

– Osjećam se sve bolje iz treninga u trening, kao što sam i očekivala. Kao i uvijek, prvo ću pokušati pobijediti, a onda razmišljati o rezultatu. Čičerova nije nimalo bezazlena i očekujem dobru borbu. Znam da su svi od mene očekivali da ću sezonu početi kao one ranijih godina kada sam skala preko dva metra, no morate znati da je ovo specifična sezona koja je dugačka i treba se čuvati za kraj, za nastup i obranu zlata na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji početkom rujna – rekla je Blanka.

Štedi energiju za NY

Pored Blanke i Ane u Rabatu će još nastupiti Ruskinja Irina Gordejeva, Levern Spencer iz Svete Lucije, Maria Aitova iz Kazahstana...

– Nisam stigla obići grad, bar ne još. A ne znam ni hoću li jer odmah nakon mitinga putujemo u New York pa štedim energiju gdje je god moguće – zaključila je Blanka.


Komentari