Blaženko Lacković nakon deset godina napokon pred svojim navijačima

Objavljeno: 02.04.2012. 14:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Hrvatska rukometna reprezentacija je kompletirana i počinju finalne pripreme za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre koji će od petka do nedjelje biti održan u varaždinskoj Areni. „Kauboji“ imaju jednostavan i efektan plan - sa tri pobjede protiv Islanda, Japana i Čilea „čekirati“ karte za London.

U Varaždin su u nedjelju „sletjeli“ i rukometni „bundesligaši“ što znači da je hrvatska rukometna reprezentacija kompletirana i da izbornik Slavko Goluža može početi s finalnim pripremama za prvu utakmicu u varaždinskoj Areni protiv najveće nepoznanice turnira - Japana.

Među „bundesligašima“ koji su se prijavili u bazu reprezentacije, Hotel Turist, je i najveći sin obližnjeg Novog Marofa Blaženko Lacković koji se tako vraća na „mjesto postanka“.

U varaždinskom rukometnom klubu Varteks Di Caprio počela je jedna velika karijera koja je Blaža lansirala među rukometne bogove.

- Vraćam se u Varaždin nakon točno deset godina. 2002. godine otišao sam iz Varteks Di Caprija i od tada sam samo jednom ili dva puta bio ovdje „na gostovanju“ sa Zagrebom. Do sada čak nisam ni vidio novu Arenu. Jako sam sretan da imam priliku igrati ovdje pred svojim navijačima. Siguran sam da će Arena biti puna, da će atmosfera biti sjajna i siguran sam da ćemo iz Varaždina krenuti prema Londonu - istaknuo je Lacković na svojoj prvoj konferenciji za novinare u svom Varaždinu.

Iako se na prvi pogled čini da je plasman na Olimpijske igre samo stvar formalnosti jer pobjede protiv Japana i Čilea ne bi trebale biti upitne, Lacković ipak poziva na oprez. „Kauboji“ su naime ove sezone već dobro „izraubani“.

- Sezona je bila duga, teška i naporna. Svi smo u pogonu u svojim klubovima, a odradili smo i Europsko prvenstvo i naravno da smo umorni. Ali stisnut ćemo zube i nadam se u velikom stilu, sa tri pobjede, plasirati se na Olimpijadu - ističe Lac.

Činjenice da je iza „kauboja“ duga, teška i naporna sezona svjestan je i izbornik Slavko Goluža koji ističe da zna kako pripremiti ekipu za izazove u varaždinskoj Areni.

- Od danas krećemo s maksimalnim pripremama za prvu utakmicu protiv Japana. Tražim maksimalnu koncentraciju. Osvježit ćemo ekipu, dobro se pripremiti i ništa nećemo prepustiti slučaju - ističe Goluža.

Na putu prema Olimpijskim igrama „kauboji“ će imati i bučnu podršku s tribina. Kapacitet varaždinske Arene je 5 tisuća sjedećih mjesta, a iz Hrvatskog rukometnog saveza ističu da prodaja ulaznica ide sjajno i da bi dvorana trebala biti puna sva tri dana koliko traju kvalifikacije.

Najbolje naravno idu ulaznice za nedjeljni susret sa Islandom, ali u HRS-u ističu da prodaja ulaznica iz utakmice protiv Japana u petak i Čilea u subotu dobro ide te pozivaju sve zainteresirane da požure s kupnjom ulaznica jer će uskoro biti rasprodane.

Komentari