Daleki Iran

Branko Ivanković s Persepolisom u žustroj borbi za naslov prvaka

Objavljeno: 12.02.2016. 19:33

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 09:14

Foto: arhiva

Varaždinski nogometni stručnjak Branko Ivanković sa svojim Persepolisom bori se za naslov prvaka u najvišem rangu iranskog nogometa, a njegova momčad trenutno drži treće mjesto lige.

Ivanković je klupu kluba najvećeg kluba u Aziji koji ima 40 milijuna navijača preuzeo početkom travnja prošle godine i u prvenstvu s klubom iz Teherana završio na osmom mjestu. U novoj sezone otišao je dobar dio igrača i ekipa se donekle kompletirala samo 20 dana prije početka sezone. Očekivano, to je donijelo probleme varaždinskom stručnjaku koji je u prvih šest kola upisao četiri poraza, remi i pobjedu.

No, u nastavku je ekipa nastavila s boljim igrama i prvi dio sezone završila na petom mjestu s 29 osvojenih bodova. U kratkoj stranci popularni Tanac skoknuo je do Varaždin i najavio nam da ide po naslov prvaka u Iran.

Nakon priprema, prije dva tjedna krenuo je drugi dio sezone u Iranskoj Gulf ligi.

Njegova ekipa zasad ne zna za poraz te je upisala dva remija i pobjedu.

Protiv Štimčevog Sepahana, Persepolis je odigrao 2:2, u sljedećem kolu remizirali su s petoplasiranim Zob Ahanom također 2:2, a danas je njegova momčad slavila 1:0 protiv Foolada. Jedini pogodak bio je djelo Mehdija Teremija koji se u strijelce upisao u 14. minuti susreta.

Tom pobjedom Persepolis skočio je na treće mjesto lige i ima tri boda manje od vodećeg Esteghlal Meli-Sanati Khuzestana i dva manje od Esteghlala koji ima ujedno i utakmicu manje. Do kraja prvenstva ostalo je još deset kola pa Ivankovića čeka žustra borba za naslov u najvišem rangu iranskog nogometa.

Istaknimo da je njegova momčad sastavljena uglavnom od domaćih igrača, a od stranaca igraju Hrvat Luka Marić, Michael Umana iz Kostarike i Jerry Bengston iz Hondurasa. U njihovim redovima je Teremi koji je prvi strijelac lige s 12 postignutih pogodaka.

Komentari