Bronca za Stjepana Stolnika na 11. Praškoj veteranijadi

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 23.05.2015. 14:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: ZSUGV

U Pragu je održana 11. Praška veteranijada u muškoj sportskoj gimnastici, a varaždinski gimnastički veteran Stjepan Stolnik osvojio je brončanu medalju.  

Na natjecanju je nastupilo više od 20 vježbača iz Češke, Slovačke, Njemačke, Latvije i Hrvatske.

Za reprezentaciju Hrvatske nastupili su gimnastički veterani Stjepan Stolnik, član GK Vindija te Vladimir Savić i Weidong Huang, zagrebačkog Hrvatskog sokol.

Weidong je osvojio srebrno odličje u kategoriji od 40 do 50 godina, Stolnik brončano odličje u kategoriji starijh od 70 godina, a Savić diplomu za četvrto mjesto u kategoriji od 50 do 60 godina. Ovim uspješnim nastupom veterani su potvrdili kvalitetu muške sportske gimnastike u Hrvatskoj.

Posebno je impresivan uspjeh Stjepana Stolnika, najstarijeg varaždinskog aktivnog gimnastičara. Stolnik je u Pragu izveo program na četiri sprave, preskok, tlo, paralelne ruče i krugovi, za što je ocijenjen visokim ocjenama. Umirovljeni profesor savjetnik tjelesne i zdravstvene kulture ne miruje u mirovini već se i dalje aktivno bavi gimnastikom i istražuje te piše o povijesti varaždinskog sporta čime promiče sport kod mlađih generacija.

Komentari