Cibona razmontirala Cedevitu, s 19 razlike izjednačila seriju na 1:1

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 23.05.2011. 08:35

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Boris Kovačev / CROPIX

Košarkaši Cibone furioznom su utakmicom "razbili" Cedevitu 107:88 te izjednačili na 1:1 u polufinalu prvenstva Hrvatske.

Cibosi su sinoć bili čopor gladnih vukova. Siti progona, krenuli su u lov. Odbili su biti to što su bili u cijeloj sezoni – lovina. Jurnuli su domaćini na košarkaše Cedevite poput kamikaza. S takvom energijom kao da je crpe iz nekog neotkrivenog vulkana ispod Draženova doma. Pretrčali su i zgromili iskusniju i nominalno bolju momčad (107:88) i izborili srijedu i treću utakmicu polufinala doigravanja.

Nikad 61 u poluvremenu

– Ne sjećam da je ikada neka moja momčad u poluvremenu zabila 61 koš. Bila je to najbolja utakmica u sezoni. Imali smo najbolje navijanje dosad. Mladi smo, valjda nas zato ljudi vole. Pokazali smo da je Cibona živa. Otvorili smo utakmicu s lakim koševima i pogođenim tricama, digli publiku na noge, pa smo odigrali kao u transu – rekao je prvi strijelac Bogdanović.

Trenerova pusa kapetanu

Gotovo nije bilo cibosa koji nije zaslužio visoku ocjenu. Kao što gotovo nije bilo cedevitaša koji je zaslužio prolaznu. Energiju potrebnu za suprotstavljanje vukovima imali su samo igrači s klupe Kovačević (22 koša) i Petrović (11 koševa). Stoga je gostujući strateg Petrović morao skinuti kapu domaćinu.

Do +19 cibosi su došli već u 13. minuti, a na poluvremenu su imali čak +30. Oduševljen viđenim, i provedenim, Cibonin trener nije izdržao a da Rozića kod izlaska ne nagradi poljupcem. Kapetan je igrao kao navijen (19 koševa, četiri otete lopte).

– Oni imaju tri razigravača, a mi jednog, i to mladog (Vragović), koji je danas odigrao utakmicu sezone – kazao je Roza.

Radošević je dobio bitku u reketu, Zubčić je pogodio dvije trice za odbijanje posljednjeg napada suparnika, a Vrbanc je izgledao kao rasni šuter. Vučjom obranom s puno preuzimanja i pomaganja cibosi su onesposobili motor Cedevitinih napada Amerikanca Drapera.

Agencija VLM

Komentari