Članovi PK Barok na 30. međunarodnom natjecanju "Zlatni medvjed"

Objavljeno: 06.07.2015. 08:33

Zadnja izmjena: 26.02.2016. 09:41

Foto: PK Barok

Plivači Baroka nastupili su u subotu 04. srpnja u Zagrebu na jubilarnom 30. međunarodnom natjecanju Zlatni medvjed koje je najjači seniorski plivački miting u Hrvatskoj. Bilo je to zadnje natjecanje u ovosezonskoj seriji HPS Grand Prix natjecanja.

Nastupilo je više od 360 natjecatelja iz 16 zemalja i 50-ak klubova. Osim natjecatelja iz Hrvatske, nastupili su plivači iz: Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Estonije, Francuske, Grčke, Italije, Izraela, Kuvaita, Mađarske, Njemačke, Poljske Rusije, Slovačke i Slovenije među kojima su bili i nosioci svjetskih i europskih medalja, te finalisti Olimpijskih igara.

Natjecanje je održano u svim pojedinačnim disciplinama, te su se u jutarnjem dijelu programa plivale kvalifikacije, a popodne A, B i C finala.

Plivači Baroka vratili su se sa Zlatnog medvjeda sa puno lijepih utisaka i dobrih rezultata. Vidjeli su na djelu vrhunske plivače i u jakoj konkurenciji ostvarili 3 nastupa u B finalima i 4 nastupa u C finalima, te ukupno 7 osobnih rekorda.

Barok su predstvljali Karlo Rajković, Martin Kocijan, Neven Lončarić, Luka Cvetko, Jakov Igrec, Elena Škrapec, Mirta Piskač, Lea Čelić i Martina Štefinec. Najbolji plasman ostvarila je mlađa juniorka Martina Štefinec koja je u utci 100 prsno zauzela 12. mjesto.

Ovaj nastup odlična je najava natjecanja koja slijede i koja su u klubu označena kao najvažnije u sezoni, Prvenstva Hrvatske za sve dobne skupine i Svjetskog prvenstva osoba s invaliditetom.

Prvenstvo Hrvatske održava se u Zagrebu od 18. do 21. srpnja, a norme za nastup ostvarilo je 9 članova. Karlo Rajković nastupit će na Svjetskom prvenstvu osoba s invaliditetom koje se održava u Glasgowu od 13. do 19. srpnja.

Komentari