Članovi Varaždinskog streličarskog kluba osvojili pregršt medalji u Sloveniji

Objavljeno: 21.06.2015. 14:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Varaždinski streličarski klub

Natjecatelji Varaždinskog streličarskog kluba gostovali su na jakom međunarodnom turniru u Lendav te osvojili nekoliko medalji. 

Turnir je organizirao tamošnji streličarski klub i Lakostrelska Zveza Slovenije i odvijao se u dva dijela.

Prvi dio je klasični turnir sa ispucavanjem 72 strijele koji se boduje za Slovenski metni Kup, a drugi dio Olimpijski krug gdje dolazi do dvoboja jedan na jedan u apsolutnim kategorijama.

Nastupilo je četvero streličara Varaždinskog streličarskog kluba koji su postigli odlične rezultate i donjeli hrpu medalji.

Amanda Mlinarić je ponovo u starijoj konkurenciji kadetkinja osvojila prvo mjesto, a u drugom dijelu turnira također je izuzetno hrabro ušla u sve dvoboje te izborila zlato.

Alen Remar pucao je kao junior na daljinu od 70 metara te se prošetao do zlatne medalje. S ispucanih 643 kruga, opet je vrlo blizu seniorskoj normi  (650krugova) koja ga vodi na svjetsko prvenstvo. U nastavku natjecanja po kiši i vjetru, Alen je u borbi protiv starijih kolega stigao do bronce u apsolutnoj kategoriji.

Tomislav Mlinarić kod seniora sa složenim lukom s ispucanim osobnim rekordom od 672 kruga stigao je do drugog mjesta i srebrne medalje.  U apsolutnoj kategoriji ostao bez snage te se oprostio u četvrtfinalu od daljnjeg nastupa.

Miroslav Habek u konkurenciji seniora kod olimpijskog luka bio je četvrti te je kasnije u apsolutnoj konkurenciji to i potvrdio.

Komentari