Dabrovi generalku položili peticom, pao veliki Zagreb – 33:31

Objavljeno: 02.09.2014. 00:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Izvor: galerija-images/GRK Varazdin vs Croatia osiguranje Zagreb

Rukometaši GRK Varaždin 1930 u odličnoj su rukometnoj predstavi pred tristotinjak gledatelja u varaždinskoj Areni svladali najtrofejniju hrvatsku rukometnu momčad, Croatia osiguranje Zagreb.

U prvom poluvremenu Zagreb je očekivano kontrolirao rezultat, uglavnom i vodio dva do tri pogotka razlike. Tako je završilo i prvo poluvrijeme, rezultatom 12:14.

Već u prvoj dionici vidjelo se da Dabrovi uspješno pariraju vrhunskoj momčadi iz metropole, a kad je u nastavku gostujući trener Dvoršek počeo kombinirati momčad, Varaždinci su na krilima izvrsnih Huđa i Horvata počeli preuzimati kontrolu nad utakmicom.

U 44. minuti su i preokrenuli rezultat. Nakon 2:1 u otvaranju susreta, sada su poveli 22:21. Uskoro se varaždinska prednost počela i penjati do rekordnih 28:24 u 50. minuti.

Koliko su ozbiljno gosti iz Zagreba shvatili ovu utakmicu najbolje potvrđuje minuta odmora koju su s klupe Zagreba u tim trenucima pozvali Dvoršek i Saračević.

CO Zagreb uspio se vratiti (29:29 u 56. minuti), ali Dabrovi su „osjetili krv“ i iskoristili priliku za povijesni trijumf, pa ,makar i u prijateljskoj utakmici.

Poveli su 31:30 u pretposljednjoj minuti, a nakon izjednačenja Zagreba (31:31, pedeset sekundi prije kraja) najprije je Horvat probio gostujući blok za novo vodstvo 11 sekundi prije sirene, da bi onda Huđ ukrao loptu i super efektnim pogotkom iz lakta postavio konačnih 33:31 dvije sekunde prije kraja.

Uz već spomenute Horvata (9 pogodaka) i Huđa (8 pogodaka) za GRK Varaždin 1930 zabijali su i Kuduz (4 pogotka), Sršen i Tokić (po tri pogotka), Jeftić i Težak (po dva pogotka) te Kontrec i Vidaček. Kod gostiju je najraspoloženiji bio Raković (5 pogodaka).

Iako ova pobjeda prekrasno zvuči, Dabrovi pod hitno trebaju „spustiti loptu na zemlju“. U subotu ih očekuje povijesni prvi nastup u kupu EHF-a protiv Dubrave u Zagrebu, a ovakve su pobjede posebno opasne pred tako velike utakmice.
{gallery}GRK Varazdin vs Croatia osiguranje Zagreb{/gallery}

Komentari