Dabrovi protiv Umaga od gladnih zvijeri do pitomih kućnih ljubimaca

Objavljeno: 16.09.2015. 23:35

Zadnja izmjena: 26.02.2016. 12:25

Rukometaši GRK Varaždina 1930 izgubili su i drugu utakmicu Premijer lige, iako su minutu prije kraja prvog poluvremena vodili s visokih 14:6. Od vodećeg Umaga doživljen je minimalni poraz, 20:21.

Gosti uz Umaga bolje su otvorili utakmicu, vodili tri puta od 1:0 do 3:2. Međutim, od tog vodstva Umaga u 7. minuti, GRK Varaždin 1930 je odradio doslovno briljantnih 20 minuta u kojima nije primio niti jedan pogodak iz igre! Od 7. do 27. minute Umag je uspio postići svega dva pogotka, oba iz sedmerca! Istovremeno, Dabrovi su tresli čak 9 puta mrežu umaškog vratara Milinkovića i preokrenuli rezultat u ogromnih 12:5. Nije to bio kraj varaždinske serije, u predzadnjoj minuta prvog dijela bilo je i rekordnih plus osam (14:6), da bi u zadnjoj minuti Umag s dva (pre)lagana pogotka smanjio na 14:8.

U nastavku se mogao očekivati pad iz dva osnovna razloga; prvi, jer Dabrovima itekako nedostaju Tokić i Vučko, bez njih nemaju adekvatnu širinu za rotaciju, drugi pak je činjenica da je dosta snage potrošila i Europa (subotnja utakmica Kupa EHF-a u Imoli) i da će svježine sigurno ponestajati kako vrijeme bude odmicalo. Međutim, ono što se dogodilo u drugih 30 minuta baš nitko od 120-ero nazočnih u Graberju nije očekivao; Dabrovi su nakon sedam solidnih minuta na otvaranju 2. poluvremena (16:10 u 37. minuti) potpuno stali, u svega šest minuta primili pet golova, na semaforu je u 43. minuti pisalo 16:15 i utakmica je „ni kriva ni dužna“ otišla u neizvjesnost. Jedanaest minuta prije kraja Umag je konačno uspio i poravnati (17:17), tek tada je Varaždin uspio obraniti dva napada i u kontranapadima otići na 19:17 osam minuta prije kraja. Činilo se da su Dabrovi uspjeli stvari vratiti na svoje mjesto, međutim samo dvije minute kasnije bilo je opet 19:19, da bi 4,5 minute prije kraja Umag i poveo – 19:20. Ključni se trenutak dogodio u 58. minuti, brzopleti Zobec požurio je u polukontru, pritom napravio korake, a u kontra udaru dogodio se sedmerac kojeg je kružni napadač Sever pretvorio u nedohvatljivih 19:21. Do kraja je tek Šipić, koju sekundu prije kraja, uspio smanjiti na 20:21.

- Odigrali smo sjajno prvo poluvrijeme, ali u nastavku su u napadačkom dijelu zakazali oni od kojih se očekuje da povuku. Povukli su oni, ali u krivom smjeru. Zna se tko treba kad je voda u ušima preuzeti odgovornost, a ti nisu imali hrabrosti nego su se skrivali iza ovih mlađih. Umagu čestitam, on je kao i Gorica u 1. kolu uzeo ponuđeno, iskoristivši naše slabosti – prokomentirao je bez dlake na jeziku trener Dabrova Vladimir Vujović.

Mi bismo ipak dodali ono što je evidentno bilo i nakon 1. kola. Varaždin 1930 ima sjajnu, mladu ekipu s ogromnim potencijalom, međutim za ozbiljno premijerligaško natjecanje – pogotovo uzevši u obzir i neminovne ozljede – definitivno prekratku. Pokazala je to savršeno i večerašnja utakmica; nakon prvog poluvremena koje je bilo kao iz udžbenika, u potpunosti preslika izvrsne igre u Imoli, posebice u obrambenom dijelu, u nastavku je ponestalo i snage i koncentracije za takvu obranu. Neosporno su Trefil, F. Vujović ili Hirš budućnost VŽ-rukometa, ali je iluzorno očekivati od njih da već sada rade velike stvari. A igrati moraju i to dosta, jer je nemoguće da jedna sedmorka odradi bez rotacije 60 minuta. Poznatim trenerskim rječnikom, Varaždinu „fale dva igrača“. Plus Tokić i Vučko.

{gallery}150916_GRKVarazdin1930-Umag{/gallery}

Komentari