Dabrovi „skinuli skalp“ i Poreču, slaveći šestu pobjedu u nizu!

Objavljeno: 25.10.2015. 20:54

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 09:13

Rukometaši GRK Varaždina 1930 upisali su i šestu prvenstvenu pobjedu u nizu, vjerojatno ipak najznačajniju u dosadašnjem dijelu Premijer lige, jer je s druge strane bio stari varaždinski rival i po mnogima najbolja momčad ovogodišnjeg izdanja lige – RK Poreč. Varaždinci su slavili 26:22.

Čitavo prvo poluvrijeme bilo je baš onakvo kakvo smo očekivali – tvrdo, neizvjesno, s velikom borbom za svaku loptu. Igralo se gol za gol, Varaždinci i Porečani izmjenjivali su se u vodstvu, ali maksimalno s golom razlike. Tek u 24. minuti Huđ je zabio svoj treći pogodak za dva pogotka viška Dabrova (12:10), međutim Porečani su odmah smanjili na jedan gol zaostatka, a s takvim se odnosom i otišlo na odmor – 13:12.

Varaždinski rukometaši su odlično otvorili drugo poluvrijeme, goste su držali punih sedam minuta bez postignutog pogotka, otišli u tom periodu na 15:12 pa onda i nakon primljenog gola digli prednost na 17:13, konačno se rezultatski odvojili. Narednih 10 minuta Dabrovi su održavali tih 3-4 pogotka viška (do 21:17), a onda su goste u utakmicu vratili – i to doslovno – suci Gladović i Volenik. Odlukama koje su vidjeli samo oni u dvorani (čista obrana Špikića koju su „pretvorili“ u korner, onda i dva nedosuđena sedmerca nakon očitih prekršaja na sjajnom Marinu Šipiću). Umjesto da Varaždin digne prednost na pet ili šest golova viška, Poreč je na krilima raspoloženih pojačanja iz Karlovca Obranovića i Perajice smanjio na minus dva (21:19) pa u 51. minuti i na samo minus jedan (22:21). Punih pet minuta nakon toga nije bilo gola, zahvaljujući i bravuroznim obranama Matije Špikića (12 obrana), a onda je definitivnu odluku donio nezaustavljivi Marin Šipić. Doslovno se odhrvao nimalo nježnoj porečkoj obrani i s dva pogotka u 56. i 57. minuti vrati mirni(ji)h plus tri – 24:21. Uslijedila je nova obrana Špikića pa u idućem napadu gol F. Vujovića za 25:21, tu je utakmica definitivno bila riješena – Perajica je smanjio pa Huđ opet povisio vodstvo, do konačnih 26:22. Za šestu pobjedu u nizu!

- Nije bilo lako, nismo možda ni svjesni koliko je ovo bilo teško dobiti. Poreč je po mnogima najjača momčad lige, koja se doduše traži kao što smo se i mi tražili, ovo su jako vrijedni bodovi. Idemo se odmoriti pa se pripremati za Ivanić, još jedno zahtjevno gostovanje – prokomentirao je pobjedu nad Porečom trener Dabrova Vlado Vujović.

„Tajna“ uspjeha protiv Poreča je dakako prvenstveno u kolektivnoj igri, posebice u obrani, ali i u adekvatnom broju raspoloženih pojedinaca. Vedran Huđ je bio po efikasnosti prvo ime utakmice, ali i golovi četverostrukih strijelaca Marčeca, Horvata i Šipića imaju svaki svoju specifičnu težinu. Marčec je „otvarao“ početkom prvog pa onda i drugog poluvremena (kad se stvarala razlika), Horvat je od četiri gola postigao dva zaista rijetko viđena, za uzdahe s tribina, što sigurno nije baš „sjelo“ na psihu (inače jako dobrog) gostujućeg vratara Cara, Šipić pak je u završnici udario pečat, zabijao one „rudarske“ golove kad protivnička obrana čelično stišće, još k tome najteže jer o tim šutevima ovisi ishod utakmice. Na golu se istaknuo Špikić s ukupno 12 obrana, međutim i one tri Meštrićeve obrane bile su itekako važne u trenucima kad su se dogodile. Varaždin je večeras imao (barem) petoricu sjajnih, iznad prosjeka njihovih izdanja, a kad je tako – rezultat mora doći.

Sve u svemu, ovom pobjedom Varaždin 1930 došao je na samo dva boda do vodeće Dubrave, izjednačio se bodovno sa Zametom i Umagom, a Poreču pobjegao četiri boda. Idućeg je vikenda gostovanje u Ivaniću, a sljedeći domaći ispit bit će nova poslastica za rukometne sladokusce – u Varaždinu će gostovati vodeća Dubrava.

 

Komentari