Davis cup: Južnoafrikanci vode, Anderson svladao Dodika

Objavljeno: 16.09.2011. 14:52

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Ivan Dodig nije bio daleko od povratka u meč nakon slabog ulaska u dvoboj s Kevinom Andersonom na otvaranju susreta JAR-a i Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa, ali na koncu se ipak radovao vodeći južnoafrički tenisač. Anderson je dosta lako riješio prva dva seta u svoju korist, da bi Ivan u nastavku zaigrao bolje, osvojio treći i imao break prednosti u četvrtom setu - no, nije iskoristio tu priliku, piše Ivor Krapac za sportnet.hr.

Iako je u prva dva seta to bilo daleko od slike Ivana Dodiga iz najboljih mečeva koje je odigrao ove godine, 26-godišnji Međugorac razbudio se na vrijeme da postane ozbiljna prijetnja Kevinu Andersonu u prvom meču vikenda u Potchefstroomu. U ostatku dvoboja, 203 cm visoki Južnoafrikanac više nije prolazio lako, stvari su postale puno izjednačenije, ali Ivanu ipak nije uspio potpuni povratak - Anderson je sa 6:3, 6:4, 3:6 i 7:6(5) donio prvi bod svojoj reprezentaciji.

Iz meča dugog tri sata i 22 minute, Dodig će se ponajprije sjećati prva dva seta, u kojima nije ni servirao ni igrao dobro, a Anderson je tada djelovao kao puno kvalitetniji tenisač - iako razlika među njima dvojicom ipak nije tolika kao što se tada činilo. No, kako se Ivan gotovo nikad ne predaje, tako je bilo i ovog petka. U trećem setu je vratio nadu, u četvrtom imao priliku nakon što je kod 2:2 prvi došao do breaka u tom setu, ali ta prednost trajala je samo jedan gem.

Anderson se ekspresno vratio i dovršio meč u tie-breaku, u kojem mu je Ivan pomogao s dvije pogreške u dva servis-poena koja je izgubio, promašenim otvorenim forhend-volejem na početku i dvostrukom pogreškom kod zaostatka od 3:2. Južnoafrikanac je taj drugi mini-break zadržao do kraja, a posljednja Dodigova šansa propala je promašajem prolaza bekhendom, u mrežu, na trećoj meč-lopti domaćeg tenisača, na servisu kod 6:5.

Hrvatska se, tako, našla u zaostatku nakon prvog meča ovog susreta. Na redu je Marin Čilić, koji će probati opravdati ulogu favorita protiv Izaka van der Merwea, u dvoboju u kojem je na Marinovoj strani kvaliteta, a na Južnoafrikančevoj što će igrati bez puno pritiska, gotovo potpuno rasterećeno.

Davis Cup, kvalifikacije za Svjetsku skupinu:

JAR - Hrvatska 1-0:
Anderson (JAR) - Dodig (Hrvatska) 6:3, 6:4, 3:6, 7:6(3-1)

Izvor: sportnet.hr

Komentari