Derbi kola: Budućnost zatvorenom igrom bolja od Mladosti iz Margečana

Objavljeno: 25.10.2014. 19:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Na igralištu u Vidovcu odigran je derbi 11. kola 2. ŽNL Istok između drugoplasirane, domaće Budućnosti i vodeće Mladosti iz Margečana. Slavili su Vidovčani s 2:1 i tako se primakli vodećima na samo tri boda zaostatka...

Nogometaši Budućnosti poveli su već u drugoj minuti preko Tomislava Habulana koji je lobao vratara Tomislava Vidačeka. Gosti su se žalili i tražili zaleđe, no sudac Marinko Ćosić pokazao je na centar.

U nastavku je igrala samo jedna momčad – ona gostujuća, no lopta nije htjela u mrežu domaćih. Dvije vrlo izgledne prigode imao je Marko Slunjski, a zaprijetio je i Sebastijan Kocijan. No, vratar domaćih Ivica Svačko odlično je reagirao u svim situacijama.

U drugom dijelu vidovečki nogometaši povećali su na 2:0 u 55. minuti, kada je Antonio Glavaš iz slobodnog udaraca s osamnaest metara lijepo pogodio vrata gostiju.

Nogometaši iz Margečana krenuli su na sve ili ništa te uspjeli smanjiti u 73. minuti preko Marka Šrajbeka, koji je sa šesnaest metara pogodio za 2:1. U završnici su pokušali doći do boda, no momčad Dražena Žganca uspjela je sačuvati mrežu netaknutom.

-Jako sam sretan. Moja momčad taktički je odigrala vrhunsku utakmicu, ispoštujući dogovoreno u svlačionici. Gosti su imali inicijativu, no pobijedila je bolja ekipa – rekao je Dražen Žganec, trener Budućnosti.

No, trener gostiju nije se složio s njim.

Bili smo bolja ekipa. Kontrolirali smo sredinu terena, imali incijativu, no lopta jednostavno nije htjela u gol. Domaći su praktički iz dva udarca po golu postigli dva pogotka – rekao je Slavko Vidaček, trener Mladosti iz Margečana.

Budućnost se tako primakla na tri boda Mladosti, s tim da Vidovčani imaju utakmicu manje od Margečana.

- Radimo dobar posao, digli smo Vidovec na noge. Imamo težak raspored do kraja polusezone, no pokušat ćemo stići do jesenskog naslova – zaključio je Žganec.

Susret 11. kola, ali u 1.ŽNL odigrali su Sloga i Sračinec u Slokovcu. Završilo je 3:3. U nedjelju je od 14,30 sati na rasporedu preostalih sedam susreta u najvišem rangu županijskog nogometa. Sastaju se Podravac i Lepoglava, Nedeljanec i Dubravka, Čevo i Rudar 47, Varteks i Dinamo, Mladost iz Šemovca i tuhovečki Polet, Obreš i Bednja te Polet iz Cestice i Varaždin ŠN.

Budućnost – Mladost (M) 2:1 (1:0)

Vidovec
Gledatelja: 100
Sudac: Marinko Ćosić, Pom. suci: Rohtek, Rojc
Strijelci: 1:0 Habulan (2), 2:0 Glavaš (55), 2:1 Šrajbek (73)

Budućnost: Svačko, Presečki K. (od 47. Novak), Kovačić, Đurđek, Županić, Glavaš, Habulan, Vidaček (od 89. Tomiša), Cafuk, Đuras (od 82. Horvat), Presečki E., Trener: Dražen Žganec

Mladost (M): Vidaček T., Posavec, Vidaček N.(od 82. Krznar D.), Vidaček D., Rudnički, Slunjski M., Kozulić Ma.(od 78. Slunjski Ni.), Prašnjak (od 50. Rogina), Kocijan (od 51. Kozulić Da.), Harjač, Šrajbek(od 82. Sedlar), Trener: Slavko Vidaček

Komentari