Dinamo minimalno poražen od Kraljevskog kluba

Objavljeno: 15.09.2011. 10:00

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Dinamo je pred 30 tisuća gledatelja na Maksimiru golom Angela di Marije minimalno 1-0 poražen od madridskog Reala u prvom kolu natjecanja po skupinama Lige prvaka.

Nakon početnog pritiska Dinama Real je zaprijetio kontrom, Ronaldo je izbjegao zaleđe, te tukao s dvadesetak metara, ali na sreću po Kelavu samo pokraj gola. Uslijedio je slalom Sammira pa i dalekometni pokušaji Ozila i Coentraa da bi u 11. minuti Modre pomazila sreća.

Di Maria je lijepo proigrao Benzemu, ovaj je izbjegao zaleđe i pucao s ruba kaznenog prostora, a lopta je liznula vratnicu i otišla u gol-aut. Igrači Josea Mourinha nastavili su s pritiskom, pokušavali su Benzema i Ronaldo, ali obrana Dinama i Kelava bili su vrlo koncentrirani.

Nakon pola sata igre Madriđani su stvorili novu sjajnu priliku. Benzema je prošao po desnoj strani, lažnjakom izbacio dvojicu Dinamovih igrača te dodao Ozilu čiji udarac s pet metara brani Kelava.

Lopta se potom odbila do Di Marije koji je pucao iz prve, međutim novom briljantnom reakcijom obranio je to mladi vratar Modrih. I onda, tri minute kasnije Modri su imali najbolju priliku na susretu. Leko je poslao dubinsku loptu za Rukavinu, napadač Dinama sam je izašao na Casillasa, međutim loše je pucao, a njegov pokušaj loba s lakoćom hvata španjolski vratar.

Do kraja poluvremena zabilježili smo još samo slabi pokušaj Benzeme, a Modri su tako s velikih 0:0 otišli u svlačionice. No, u nastavak su gosti malo angažiranije ušli, tako da su poveli već nakon osam minuta. Sjajno je kombinirao madridski klub oko šesnaesterca Modrih, naposljetku je Marcelo dodao Di Mariju koji je s petnaestak metara iskosa neobranjivo pogodio gornji desni kut Kelavinog gola. Samo dvije minute kasnije mogli su igrači Kraljevskog kluba povećati vodstvo, međutim u dva navrata izvrsno je reagirao Kelava, zaustavivši udarce Ramosa i Coentraa.

U 70. minuti imali su Zagrepčani najbolju priliku u drugom dijelu. Nakon gužve u kaznenom prostoru Reala lopta se odbila do Pokrivača koji je ostao sam na 13 metara, međutim njegov udarac blokirao je netko od braniča Reala.

Tri minute kasnije gosti su zaradili crveni karton. Marcelo je u duelu s Lekom pokušao iznuditi jedanaesterac, međutim sudac je njegov pad protumačio kao simuliranje te mu je dao drugi žuti karton. Nažalost, nisu Modri uspjeli iskoristiti brojčanu prednost, čak nisu ni ozbiljnije zaprijetili golu Casillasa. Naprotiv, iskazao se Kelava koji je dvaput lijepo zaustavio udarce Cristiana Ronalda.

Izvor: index.hr

Komentari