Djevojke iz Rafting kluba "Matis" dobile vrijednu donaciju

Objavljeno: 24.12.2014. 21:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ZŠU Grada Varaždina

Izvor: galerija-images/matis

Rafting klub „Matis“ u samo nekoliko godina treniranja postao je jedan od najboljih sportskih predstavnika grada Varaždina, a mladu žensku ekipu čine najbolje raftingašice u Hrvatskoj. Za djevojke se pročulo širom Hrvatske kad su ovo proljeće spasile utopljenika iz Drave.

No, unatoč tome što su najbolje u Hrvatskoj djevojke su dosada trenirale i s više nego skromnom opremom, a često se događalo da na natjecanja dolaze u različitoj opremi.

Odsada će djevojke nove pobjede i nove uspjehe postizati u novoj opremi u čiju se nabavku uključila i Zajednica športskih udruga Grada Varaždina.

Zahvaljujući donaciji nabavljena je oprema, odijela i kacige za trening i natjecanje, koju su na nedavnom druženju u prostorijama Zajednice djevojkama iz kluba predali predsjednik Zajednice Goran Vučetić i glavni tajnik Patrik Koščak.

- Ovo je lijepa božićna priča. Ponosni smo na djevojke i zbog njihovog hrabrog čina i zbog sportskih rezultata. Iskoristili smo priliku i da ih malo promoviramo predajom skromne donacije. Najviše veseli kad sportašima damo nešto što im treba - rekao je Vučetić i dodao da se i ovim primjerom razbijaju predrasude da se u Varaždinu sve vrti oko dva do tri sporta.

Rafting klub „Matis“ postoji pet godina, a ženska ekipa oko godinu i pol.

- U Hrvatskoj rafting nije jako proširen, ali postaje sve više. Samo su dvije ženske ekipe. Nadam se da će ih biti više. Ove godine osvojile smo dva natjecanja, na Cetini i u Donjoj Dubravi, u obje kategorije sa šest i četiri veslačice - rekla je članica kluba Anamarija Bunić koja se ženskoj ekipi priključila prije osam mjeseci. Dodala je da je u čamcu najbitnija usklađenost, što je slučaj u varaždinskom klubu u kojem se djevojke druže i privatno i sportski.

U Raftingu klubu „Matis“ i sljedeće godine očekuju dobre rezultate s natjecanja u čemu će im pomoći i donirana oprema.

{gallery}matis{/gallery}

Komentari