Velike brojke

Donosimo pet najskupljih nogometaša iz varaždinskog kraja

Objavljeno: 05.02.2016. 14:20

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 09:46

Foto: Fotomontaža

Bivši nogometaši kluba iz Zagrebačke 94 rasuti su po cijelom svijetu, a provjerili koja su petorica najskuplji igrači prema Transfermarktu.

1. Marko Rog (Dinamo)- tri milijuna funti

Najskuplji nogometaš iz varaždinskog kraja prema Transfermarktu je Marko Rog, a njegova vrijednost procjenjuje se na tri milijuna funti. Riječ je o trenutno igraču Dinama koji je svoje prve korake napravio u Nedeljancu, kasnije je otišao u Varaždin, iz redova varaždinskog trećeligaša otisnuo se u Split da bi ove sezone prešao u zagrebački Dinamo s kojim je igrao skupine Lige prvaka.

2. Josip Brezovec (Rijeka) - 900.000 funti

Još jedan igrač iz Nedeljanca našao se na listi. Popularni Breza kojem je 29 godina trenutno je u Rijeci, u koju je stigao iz talijanskog drugoligaša Spezije. Igrao je i za Dinamo, Varteks, Belišće, Slaven Belupo te Nedeljanec.

3. Leon Benko (Sarajevo)- 750.000 funti

Treće mjesto drži 32-godišnji Leon Benko, trenutno najbolji strijelac bosanskohercegovačke lige. Prvi topnik Sarajeva, u svojoj karijeri igrao je za Nürnberg, belgijske klubove Standard Liege i Kortrijk, Slaven Belupo, Rijeku, saudijski Al Faisaly i kineski Dalian. Riječ je tako o prekaljenom napadaču koji prestavlja stah i trepet za braniče i vratare u najvišem rangu bosanskohercegovačkog nogometa.

4. Roberto Punčec (Union Berlin) - 675.000 funti

Popularni Punča je četvrti na listi prema Transfermarktu. Riječ je 24-godišnjem standardnom prvotimcu njemačkog drugoligaša, čije boje Punčec brani već četiri sezone. Prije dolaska u berlinski sastav igrao je za izraelski Maccabi Tel Aviv, a nogometno znanje stekao je u Varteksovoj školi nogometa. Iako igra na poziciji braniča, Punčec se jedno uspio upisati u strijelce.

5. Goran Mujanović (Birkirkara) - 563.000 funti

Zanimljivo je da peto mjesto prema Transfermarktu drži 32-godišnji Goran Mujanović. Njega se spominjalo u kontekstu povratka u redove varaždinskog trećeligaša, no odabrao je maltešku Birkirkaru. Mujanović je u svojoj karijeri igrao i za Rijeku, Slaven Belupo, Pomorac, Al Nasr iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i belgijski Lierse.

Komentari