Dublin ostao neosvojiva tvrđava za "vatrene"

Objavljeno: 11.08.2011. 08:38

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Drago Sopta / CROPIX

Niti u petom pokušaju hrvatska nogometna reprezentacija nije uspjela pobijediti Irsku u Dublinu. Prijateljski susret Hrvatske i Irske završio je s prijateljskih 0:0, a reprezentacije su se više igrale "ševe" nego što su pokušale napadati protivnički gol.

Iako je Hrvatska zaigrala u gotovo kompletnom sastavu jer nedostajao je samo Nikica Jelavić koji je ionako u repki samo zamjena, to se baš i nije vidjelo na igri "vatrenih". U 90 minuta protiv Irske nisu uspjeli organizirati suvisliji napad koji bi mogao rezultirati golom. "Vatreni" su pokazali jedino da Ircima mogu "sakriti" loptu bez najmanjih problema.

S druge strane ni Irci nisu baš previše zainteresirani za pobjedu pa je utakmica završila s 0:0. Prva utakmica na novom, prekrasnom Aviva stadionu u Dublinu bila je prijateljska, a obje reprezentacije ponašale su se u skladu s tim.

Irce i Hrvate veže jedno veliko prijateljstvo pa ni jedna ni druga reprezentacija kao da nisu željele narušiti to prijateljstvo zbog "neke tamo nogometne utakmice".

Jedina uistinu dobra vijest za hrvatsku reprezentaciju iz Dublina je povratak neumornog Ivice Olića. Na terenu se ponašao kao da nije izbivao ni dana: žestoko na svaku loptu, sprintevi po cijelom terenu, "ganjanje" protivničkih stopera, puno trke i rada za cijelu momčad. No, vidjelo se na njemu da još nije uhvatio pravu formu.

Izbornik Slaven Bilić bio je nakon susreta zadovoljan viđenim, unatoč činjenici da njegovi "boysi" nisu uspjeli pobijediti Irce.

- Kontrolirali smo igru na irskoj polovici. S malo više sreće ili malo više koncentracije u završnici naših napada mogli smo i pobijediti - rekao je Bilić za SportNet.

Komentari