EHF Kup: Dabrovi u prvom pretkolu protiv talijanske Romagne Handball

Objavljeno: 21.07.2015. 17:33

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Siniša Sović

Rukometaši Varaždina 1930 u prvom pretkolu EHF Kupa igrat će protiv talijanske momčadi Romagna Handball iz Imole, određeno je tako u utorak ždrijebom u Beču.

Prva utakmica na rasporedu je 5. ili 6. rujna u Varaždinu, a uzvrat će biti 12. ili 13. rujna u Italiji.

Riječ je o ekipi koja je zaustavljena u polufinalu doigravanja za prvaka Italije od budućeg pobjednika talijanske Serije A Boazen Loackera.

- Talijanski rukomet nije ni blizu kao što je nekad bio, no ne možemo reći da ćemo igrati protiv slabijeg protivnika. Dobro ćemo ih proučiti i vjerujem da ćemo proći u daljnje natjecanje EHF Kupa - rekao je trener Varaždina 1930 Vladimir Vujović.

Varaždinci su prošle sezone zaustavljeni u drugom pretkolu od francuskog Nantesa, a ove sezone u drugom pretkolu čeka ih našički Nexe, s kojim su se varaždinski rukometaši prošle sezone borili za drugo mjesto Lige za prvaka koje je vodilo u SEHA ligu.

Podsjetimo da su Dabrovi ove sezone doživjeli svojevrsni redizajn. Novi trener je Vladimir Vujović, od prošle sezone ostali su Zoran Jeftić, Vedran Huđ, Martin Marčec, Ante Tokić, Jurica Vidaček, Marin Šipić, Matija Špikić, Nino Trefil, Sebastijan Vincek, Sandro Meštrić i Ivan Horvat. S posudbi su vraćeni Frano Vujović i Tomislav Hirš, a u klub su još stigli Bruno-Vili Zobec, desni vanjski iz PPD-a Zagreb i srednji vanjski Bruno Levak iz Čakovca, obojica mladi reprezentativci.

Otišli su tako Ante Kuduz u Francusku, Ivan Sršen u Nexe, a nove sredine potražili su i Hrvoje Batinović te Mislav Lončar.

Pripreme Dabrovima startaju za manje od tjedna.

Komentari