Ekskluzivno - Jorge Maqueda: Mladi ste, ali opasni!

galerija-images/141011_GRK-Varazdin-u-Nantesu_trening

Objavljeno: 11.10.2014. 14:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Jedan od najboljih rukometaša svijeta, najbolji igrač HCB Nantesa i član udarne vrste španjolske reprezentacije – Jorge Maqueda Peno, najavio je večerašnju utakmicu Kupa EHF-a s GRK Varaždinom 1930, ekskluzivno za naš portal.

Treningu naših Dabrova u prekrasnom zdanju "Palače sportova" (Palais des sports de Bealieu), kako se naziva dvorana s 5.300 sjedećih mjesta koja je u svojoj prošlosti ugostila mnoge sportove i sportske događaje, a danas je dom isključivo HCB Nantesa, prethodio je i trening večerašnjeg suparnika Dabrova. Bila je to prilika i da o samoj utakmici popričamo s najboljim igračem Nantesa, 26-godišnjim Španjolcom iz Toleda, jednim od najboljih rukometaša svjeta danas, Jorgeom Maquedom Penom. Iako ne skriva savršeno raspoloženje pred utakmicu, uvjetovano velikim dijelom i sjajnim igrama Nantesa koji ove sezone ne zna za poraz i vodi na tablici francuskog Championnata, ne misli da će večeras Varaždinci sami pasti.

- Svakog protivnika upoznajemo, nismo ni Varaždin prepustili slučaju. Znamo da igrate vrlo dobru 5+1 obranu, da tu ima nekoliko jako dobrih igrača, mladih reprezentativaca. Naravno da smo svjesni da smo mi favoriti, imamo uostalom i velike ambicije ove sezone, međutim i vaša je momčad vrlo potentna te očekujem odličnu utakmicu – rekao je Maqueda pa dodao.

- Ne smijemo se nimalo opustiti jer, iako je Varaždin mlada momčad, itekako je opasna. Da nije tako ne bi vodili na tablici prve hrvatske lige, a svima je jasno da je hrvatski rukomet uz španjolski i francuski najbolji u Europi.

Da li Maqueda samo širi demagogiju ili doista toliko respektira varaždinskog protivnika ne znamo, međutim u sličnom je tonu susret najavio i nama puno bliskiji Gorazd Škof, vratar Nantesa tu, iz Brežica.

- Bit će velika utakmica, sjajna atmosfera, ljudi ovdje vole rukomet i na tribine će doći sigurno preko 4.000 ljudi. Varaždin, vidim, ima mladu momčad, ali znam nekolicinu igrača, s Kontrecom sam bio u Medveščaku, znam za sjajnog Horvata, Jeftić ima srebrnu medalju iz Tunisa, nije to nipošto bezazlena ekipa. Čujem da je nekoliko igrača ozljeđeno, šteta, ali neovisno o ovoj utakmici drago mi je da se u Varaždinu događa ovaj rukometni projekt, pamtim vaš grad kao veliko sportsko središte i jedva čekam uzvrat da vas posjetim. I ne samo ja, sprema se bar 20-ak mojih iz Slovenije, baš se veselim – rekao je 37-godišnji Škof, koji naravno ne sumnja u prolaz svoje momčadi.

- Prošle smo sezone igrali četvrtfinale Kupa EHF-a, sezonu prije finale, minimalni cilj uprave je igrati skupinu. Ali ne mislim da će zbog toga biti lako s Varaždinom, nisu to danas tako velike razlike. No Nantes stvarno puca jako visoko, iako je nama primaran Championnat, sad smo prvi i želimo u vrhu ostati; tri momčadi idu u Ligu prvaka, klupski je cilj napraviti taj iskorak, biti među njima.

Da ne bi naši dečki u najavi utakmice ostali "dužni", pobrinuli su se Vedran Huđ i Ante Kuduz. Huđ je, uz Jeftića, najiskusniji igrač ove momčadi, igrao je s Veszpremom dosta utakmica poput večerašnje s Nantesom, od njega se logično i očekuje da povuče, da ga trema manje hvata od mlađih suigrača.

- Ključno je da kao momčad radimo i večeras ono što radimo već neko vrijeme, da igramo muški, hrabro, odlučno i da na parketu budemo prava momčad, jaki kao kolektiv. Nantes zaslužuje i ima naš respekt, međutim taj respekt ne smije biti prevelik, i mi znamo igrati rukomet i to trebamo pokazati. Ponavljam, svi zajedno, kao momčad – Vedranove su riječi, a slično rezonira i daleko mlađi, ali nimalo obeshrabreniji Osječan Ante Kuduz.

- Za ovakve utakmice svaki rukometaš živi, ovo je naš izlog, prilika da se pokažemo i ostavimo trag, uopće ne sumnjam da će svaki od nas odigrati na maksimumu svojih mogućnosti. Ma siguran sam, Nantesu uopće neće biti lako!

Nantes, Palais des Sports de Beaulieu, 20:30 sati: HCB Nantes – GRK Varaždin 1930!

{gallery}141011_GRK-Varazdin-u-Nantesu_trening{/gallery}

Komentari