EKSKLUZIVNO: Još jedan varaždinski nogometni stručnjak odlazi u Aziju

Objavljeno: 28.10.2015. 19:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Arhiva eVž

Još jedan varaždinski trener svoje nogometno mjesto pod suncem pronaći će u Aziji, točnije Saudijskoj Arabiji. Riječ je o Zoranu Kastelu koji će biti pomoćni trener bivšem nogometašu Varteksa Mladenu Posavcu u mladoj momčadi Al Taawona.

Zoran Kastel svoje prve nogometne korake napravio je u Osijeku, a za seniorsku momčad debitirao je s 18 godina. Nakon dvije godine seniorskog staža poslan na posudbu u tadašnjeg prvoligaša Belišće, kasnije je igrao za požešku Slavoniju, dok 1998. godine stigao je u Varaždin. U Varteksu je ostavio neizbrisiv trag, a jedno vrijeme igrao je i za Dinamo iz Tirane.

Nakon igračke, započeo je trenersku karijeru. Prvo je vodio limače Varaždina rođene 1998. godine, a kasnije je preuzeo kadete rođene 1994. i 1995. godine. Riječ je o vrlo talentiranoj generacije koju su predvodili Rog, Stolnik, Cvek, Postonjski, Marcijuš, Postonjski, Borak, Senić i Ujlaki. Budući da je stanje u Nogometnom klubu Varaždin postalo nepodnošljivo, Kastel je morao potražiti novi trenerski angažman. U sezoni 2011./2012. vodio je Ivančicu u 3.HNL Sjever te s njima te godine osvojio Županijski kup. Sezonu kasnije trećeligaša Graničar iz Kotoribe, a pretprošle sezone vodio je ludbreškog trećeligaša te s njima igrao osminu finala Hrvatskog kupa protiv Rijeke.

Protekle sezone stigao je u Varteks gdje je bio bio trener sve do protekle nedjelje kada su varteksovci odigrali neriješeno 1:1 s Poletom iz Sv. Martina na Muri u sklopu 10. kola Međužupanijske lige. Kastel će tako preseliti u Saudijsku Arabiju gdje će biti pomoćni trener Mladenu Posavcu U-23 momčadi Al Taawona.

- Sigurno da iz Varteksa nisu bili sretni, no moju odluku su prihvatili i više nego korektno. Žao mi je što ne mogu završiti započeto, no vjerujem da će Varteks sigurno izboriti ostanak u Međužupanijskoj ligi - rekao je Kastel koji na novi posao gleda kao na odskočnu dasku u karijeri.

-Mladen me nazvao i nisam nimalo dvojio s obzirom na trenutno stanje u hrvatskom nogometu, a i gospodarstvu. Vodit ćemo mladu momčad Al Taawona i cilj nam je da napravimo pomak u njihovoj igri - rekao je Kastel koji se priključio nizu varaždinskih trenera koji su ili koji svoj nogometni kruh zarađuju u Aziji.

- Razgovarao sam s nekoliko trenera koji su bili u Saudijskoj Arabiji. Istaknuli su da tamo igrači nisu u tolikoj mjeri disciplinirani kao u Europi. Mi ćemo svojim metodama ipak to dići na nešto viši nivo, a vjerujem da ćemo imati i dobru suradnju s trenerom seniora Portugalcem Jose Manuelom Gomesom- objasnio je Kastel koji u Saudijsku Arabiju putuje u subotu, a prvenstvo im starta 22. studenog.

-Naravno da neće biti lako bez prijatelja i obitelji. Vjerujem da ćemo se svojim rezultatima uspjeti nametnuti i zapeti nekome za oko - zaključio je Kastel.

Podsjetimo, u Aziji su trenutno dva varaždinska trenera, Zlatko Dalić koji vodi Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata te Branko Ivanković koji dirigentsku palicu ima u iranskom Persepolisu. Bliskoistočnu avanturu imali su i varaždinski treneri Ivica Solomun koji je bio pomoćnik Zlatku Daliću u saudijskom Al Faisalyju te Damir Jagačić koji je bio desna ruka Mladenu Frančiću u saudijskim klubovima Hetten i Al Quadisiyah.

Komentari