Emina Mušanović i Alen Lesjak seniorski pobjednici Trofeja grada Varaždina

Objavljeno: 09.10.2013. 20:12

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Dragutin Kliček / VT

U subotu je u dvorani Graberje održan istinski sportsko-plesni spektakl. U organizaciji Plesnog studija "Takt" iz Varaždina održan je "Trofej grada Varaždina 2013.", turnir u standardnim i latino-američkim plesovima.

Nastupilo je ukupno 115 plesnih parova; njih osamdesetak iz Hrvatske (iz 28 klubova), ostali iz zemalja regije (Bosna i Hercegovina, Slovenija, Mađarska).

"Rasplesavanje" je krenulo od ranog jutra, u obje discipline sportskog plesa - u disciplini latino-američkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) nastupilo je 107 parova dok je u u disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep) nastupilo 99 plesnih parova.

Ukupno – impresivnih 206 izlazaka na plesni podij tijekom cijelog dana natjecanja.

Iako je najvažniji bio gušt praćenja atraktivnih plesnih pokreta, spomenimo i sportske rezultate.

U kategoriji odraslih pobijedili su članovi varaždinskog ŠPK Harmonyja, Emina Mušanović i Alen Lesjak, iz istog su kluba i pobjednici u kategoriji starije mladeži – Iva Risek i Vedran Sraga. Varaždinskim je predstavnicima pripala još jedna pobjeda, ali članovima kluba domaćina, PS Takt; to su u uzrastu mladeži bili Paula Hude i Balint Temesvari. U uzrastu mlađe mladeži pobjeda je otišla u Zagreb, naklonost sudaca pobrali su Ema Pilić i Patrik Seretin iz zagrebačkoga kluba Optimus.

Tekst je prenesen iz Varaždinskog tjednika od 7. listopada.

Komentari