European Jiu Jitsu Challenge 2014 prvi puta u varaždinskoj Areni

Objavljeno: 13.12.2014. 19:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Oliver Knolmajer

Izvor: galerija-images/jiu jitsu

U varaždinskoj Areni 20. prosinca održat će se prvo međunarodno jiu jitsu natjecanje  pod nazivom European Jiu Jitsu Challenge 2014.

Na turniru se očekuju natjecatelji iz 15-ak zemalja kao što su Hrvatska, Crna Gora, Makedonija, Cipar, Alžir, Austrija, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Italija, Španjolska, Mađarska i drugih zemalja. To je ujedno i prvi puta da će varaždinski ljubitelji sporta imati priliku posjetit turnir u tom sportu.

Brazilski jiu jtsu (BJJ) je jedan od najbrže rastućih sportova u svijetu borilačkih vještina. Na svjetskim, europskim i panameričkim prvenstvima sudjeluje preko četiri tisuće natjecatelja, a sport je prilagođen kako bi ga trenirali i u njemu se natjecali sportaši svih uzrasta.

Jiu jitsu promovira princip da se manja, slabija osoba korištenjem ravnoteže i tehnike može uspješno obraniti protiv većeg i jačeg napadača.
BJJ se može trenirati za samoobranu, sportske grappling turnire (u kimonu ili bez kimona) i mješovite borilačke vještine (MMA – Mixed Martial Arts).

Organizator ovog međunarodnog prvenstva je Hrvatski Ju jitsu savez, Športsko društvo veterana domovinskog rata te operativno JJK ''Alliance Croatia BD''.

U Varaždinu je trenutno aktivno desetak članova kluba u osnivanju (JJK ''Varaždin''). Nekoliko njih nastupit će i na ovom turniru. Svi zainteresirani za više informacija o jiu-jitsu u Varaždinu iste mogu dobit na web adresi www.facebook.com/JiuJitsuGrapplingVarazdin.

Turnir će se održati u maloj dvorani "Arene Varaždin" s početkom u 10 sati i trajat će do 18 sati. Ulaz je slobodan.

{gallery}jiu jitsu{/gallery}

Komentari