u areni

FOTO 7. Memorijalni rukometni turnir „Krešimir Petanjek“ okupio je veliki broj mladih rukometaša

Objavljeno: 28.12.2017. 16:53

Zadnja izmjena: 28.12.2017. 17:12

U varaždinskoj Areni održava se 7. Memorijalni rukometni turnir za dječake „Krešimir Petanjek“ u znak sjećanja na jednog od najvećih rukometnih zanesenjaka u gradu Varaždinu, ali i šire.

Turnir se igra u dvije kategorije dječaka rođenih 2004. i mlađih te dječaka rođenih 2006. i mlađih, a u svakoj kategoriji nastupa po 16 ekipa s više od 600 rukometaša.

Organizator turnira je Udruga rukometnih veterana Varaždin, uz pokroviteljstvo Grada Varaždina i supokroviteljstvo Varaždinske županije. U dva dana natjecanja odigrati će se ukupno 64 utakmice, a danas je mlade rukometaše pozdravio i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak.

- Drago mi je da mogu u ime Županije pozdraviti mlade nade rukometa, buduće reprezentativce koji su već u svojim najranijim godinama spoznali snagu i važnost sporta. Koristim priliku da ovdje u kolijevci rukometa na ovim prostorima, u našem Varaždinu posebno pozdravim mlade rukometaše koji su došli iz Slovenije, Austrije i Bosne i hercegovine. Čuvajući uspomenu na pokojnog Krešimira Petanjeka, velikog rukometnog znalca i entuzijasta Udruga rukometnih veterana Varaždin promiče rukomet i ja ima na tome čestitam - rekao je Paljak

Tko je zapravo bio Krešimir Petanjek?

Krešimir Petanjek bio je naš veliki rukometaš, rođen 1932. u Čakovcu. Svoju rukometnu karijeru započeo je u RK »Sloboda« gdje je igrao od 1948. do 1955. godine da bi nakon toga zaigrao u RK »Tekstilac« gdje je bio i prvi trener te jedan od osnivača od 1955. do 1959. godine. Od 1960. do 1962. godine svoj rukometni doprinos dao je i u RK »Varteks«.

Godine 1953. u Mariboru je položio ispit za rukometnog trenera i dvije godine kasnije u Varaždinu za rukometnog  suca, a trenirao je ekipe RK »Sloboda«, RK »Tekstilac«, RK »Varteks« i ŽRK »Koka«.

Kod svih velikih rukometnih priredbi u Varaždinu obavljao je funkcije predsjednika, dopredsjednika ili tajnika, a jedan je od osnivača »YASSA« Turnira rukometnih prvakinja.

Također, izabran je za najangažiranijeg rukometnog radnika u Hrvatskoj, a posebno je zaslužan za razvoj rukometnog i masovnog športa.

Komentari