FOTO: Bednja prvi put u klupskoj povijesti najbolja u Županijskom kupu

Objavljeno: 20.06.2015. 20:26

Zadnja izmjena: 09.03.2016. 10:27

Foto: I. T.

Nogometaši Bednje iz Beletinca prvi put u klupskoj povijesti stigli su do naslova u Županijskom nogometnom kupu. U finalu odigranom u subotu na stadionu Varteksa svladali su Polet iz Cestice nakon boljeg izvođenje jedanaesteraca.

U prvom dijelu igrala se uspavanka, a zabilježili smo tek nekoliko poluprilika. U 23. minuti napadač Bednje Karlo Kutnjak s dvadesetak metara pucao je prema vratima, no njegov udarac lako je zaustavio vratar Poleta Nikola Šipek. Pet minuta kasnije u šansi se našao kapetan Cestičana Tomislav Kunštek koji je glavom s desetak metara pucao prema vratima, njegov udarac lako je ukrotio Edo Bosilj.

U 30. minuti u najboljoj prilici se našao Kutnjak. Miroslav Mendaš dobro se probio kroz sredinu, progurao loptu do Kutnjaka, no ovaj je s desetak metara iz kosa zatresao vanjski dio mreže.

Do kraja prvog dijela bitka se vodila na sredini terena, a igra je bila isprekidana brojnim prekršajima s obje strane.

U drugom dijelu obje ekipe su bile nešto konkretnije u svojim pokušajima. U dvije vrlo izgledne prigode našao se Kutnjak, no izostalo je preciznosti.

S druge strane za Polet je pokušavao Marko Vidrač iz prekida. Opasno je zaprijetio u 51. i 58. minuti, no svaki put Bosilj je bio na visini zadatka. Do kraja susreta vrlo izglednu prigodu imala je Bednja. Petar Hrebak u solo prodoru probio se u šesnaesterac, no njegov udarac zaustavio je Šipek.

Budući da se mreže nisu tresle krenulo se na izvođenje jedanaesteraca. Junak Beletinčana bio je Edo Bosilj koji obranio udarce Tekiću i Vidraču, dok je Miko za Polet pucao preko vratiju. Precizni za Bednju bili su Hranić i Mendaš.

- U drugom dijelu smo imali inicijativu i propustili realizirati nekoliko vrlo izglednih prigoda pa sam se prestrašio da će nam se to vratiti. Srećom nije nam se vratilo i naš vratar na kraju bio junak susreta. Presretni smo što smo stigli do titule i ovo je prekrasna čestitka za naš 40. rođendan – rekao je Saša Paska, trener Bednje.

Trener Poleta, Ivan Dobrotić nije imao što zamjeriti svojim momcima.

- Dobro smo se borili i nemam ništa za zamjeriti svojim igračima. Jedanaesterci su lutrija i sreća je bila na strani Bednje – zaključio je Dobrotić.

Polet (C) – Bednja 0:2(0:0)

Stadion Varteksa

Gledatelja: 600

Gl. sudac: Dino Kramar, Pom. suci: Stolnik i Hirš
Strijelci: 1:0 Hranić, 2:0 Mendaš – jedanaestreci

Polet (C): Šipek, Ma. Lazar, Vidrač, Petrić, Kokot, Kunštek, Miko, Kr. Lazar, Papec, Lu. Kutnjak, Humek, (igrali još: Tekić, Vrček, Leskovar)
Trener: Ivan Dobrotić

Bednja: Ed. Bosilj,  Ma. Bosilj, Lu. Hrebak, Pe. Hrebak, Hranić, Vindiš, Malnar, Mendeš, Košćak, Lazni, Ka. Kutnjak, (igrali još Benić, Jurak)
Trener: Saša Paska

 

Komentari