turci ipak bolji

FOTO Hrvatska stolnoteniska reprezentacija izgubila od Turske u Varaždinu

Objavljeno: 28.02.2018. 11:26

Zadnja izmjena: 28.02.2018. 11:29

U Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin, ispred oko 200-tinjak navijača, hrvatska muška stolnoteniska reprezentacija poražena je u 1. kolu kvalifikacija za ekipno Europsko prvenstvo od Turske rezultatom 3:2.

Naši stolnotenisači prikazali su odličnu stolnotenisku predstavu i bili su vrlo blizu pobjede, ali ovog puta Turci su se pokazali kao trenutno bolja i koncentriranija momčad koja je tijekom vrlo napetih susreta više puta uspjevala spašavati set ili meč lopte, što se na kraju pokazalo presudnim. 

Naši su odlično krenuli, Andrej Gaćina dobio je njihovog najboljeg igrača Li Ahmeta s 3:0, a potom je Tomislav Pucar vodio 2:1 Ibrahima Gunduza, ali ipak se na kraju veselio turski predstavnik. Turke je u vodstvo doveo Abdullah Yigenler svladavši Tomislava Franu Kojića s 3:1. Kod 1:1 u setovima Kojić je vodio 10:8, ali četiri uzastopna poena Yigenlera, a potom i 11:8 u trećem setu te Turska vodi 2:1.

Izjednačenje nam je donio Andrej Gaćina, koji je u tri seta nadigrao Ibrahima Gunduza, a  odlučujući meč je ponovno krenuo odlično za nas kada je Tomislav Pucar poveo 2:0 Li Ahmeta. Ipak, iskusni naturalizirani Kinez uspio je izjednačiti, a potom i spasiti meč loptu. U petom setu Pucar je vodio 9:7, pa 10:9, ali Turak je odlučujući set uzeo s 13:11 za konačnih 3:2. Hrvatska će sljedeći meč kvalifikacija igrati u Poljskoj.

Domaćin stolnoteniskim reprezentacijama hrvatske i turske, kao i organizator susreta bio je STK Starr. Međutim, to nije kraj s organizacijama stolnoteniskih natjecanja ovog uspješnog varaždinskog kluba jer već od petka do nedjelje organizira seniorsko prvenstvo Hrvatske u sportskoj dvorani LifeClass terme Sveti Martin.

Komentari