FOTO: Mnoštvo mladih nogometaša i roditelja na otvorenju Fotex kupa 2015.

Objavljeno: 27.06.2015. 14:21

Zadnja izmjena: 09.03.2016. 08:57

Foto: Ivan Tomašković

Na stadionu Varteksa u subotu je službeno otvoren Fotex kup 2015., jedan od najmasovnijih turnira u Sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Ove godine turnir je okupio 30 klubova sa 69 ekipa iz Slovenije i Hrvatske. Ukupno će na turniru sudjelovati oko 850 djece u sedam uzrasnih kategorija.

- S obzirom na tešku ekonomsku situaciju i velike izdatke s kojima ste suočeni u današnje vrijeme, iznimno smo zadovoljni s brojem ekipa. Sve je rađeno sa skromnim sredstvima, volonterski i na osnovi tradicije. Nekada smo imali i 1500 nogometaša na turniru, no tada su nas podržavali Hrvatski nogometni savez i lokalna zajednica. S druge strane sportski kolektiv NK Varteks i škola nogometa je najmasovniji kolektiv u pet sjevernih županija i to nas vodi naprijed. Mi nismo stari Varteks, već stvaramo novu povijest, ali čuvamo dobar imidž Varteksa - rekao je Bojan Fošnar, iz organizacijskog odbora turnira.

Od ekipa iz Varaždinske županija uz organizator Školu nogometa Varteks Fotex nastupaju i Dubravka, Lepoglava, Ivančica, Varaždin ŠN, Nedeljanec, Rudar 47, Sloboda ŠN i Škola nogometa Lumen.

- U 14 godina koliko postoji turnir nastupilo je oko 11.000 djece i ponosni smo na to. Što se tiče naših nogometaša, naravno da navijamo za svoje, ali se veselimo kad bilo tko osvoji turnir te nosi pehar i medalje kući - zaključio je Fošnar.

 

Komentari